Onsdag 10 maj

Programledare: Anders Holmberg och Kristin Göthe

Fortsatt time out för EU-konstitutionen
Idag presenterade EU-kommissionen sin plan för hur EU:s skadeskjutna grundlag ska kunna bli verklighet. Kommissionären Margot Wallström och Studio Etts Susanne Palme medverkar. 16.05

Kött, lax, knäckebröd, olivolja, jätteräkor...
Säg det livsmedel som det aldrig någonsin har larmats om? För att inte tala om drycker som kranvatten, läsk, kaffe. Hur påverkas vi? Och vad ska man tro när gårdagens larm farligt, farligt, giftigt, giftigt är glömt efter några månader? Medverkan av Jacob Östberg, företagsekonom, Leif Busk, chef forskning och utveckling, Livsmedelsverket, Jan Bertoft, Sveriges Konsumentråd och Christina Gaitan, Slowfood. 16.10

Nazister välkomna till skola
Hör rektorn som inte tänker säga nej om högerextrema partier vill besöka skolan inför valet. Ska nazister få komma och propagera för skolelever? Ingegerd Hillborn, jurist Skolverket, Göran Palmér, utbildningförvaltningschef i Karlskrona och Anders Torstensson, rektor Furulundssskolan i Sölvesborg diskuterar.
17.00

Åsikter om Hamas
Meningarna fortsätter att gå isär när det gäller terroriststämplade Hamas, som i januari vann de palestinska valen och som nu leder den palestinska regeringen. I veckan ställdes frågan på sin spets för svensk räkning när den palestinske flyktingministern Atef Adwan kom på besök. Dror Feiler, konstnär och ordförande för organisationen European Jews for a Just Peace och Ilya Meyer, debattör deltar.

Putins årliga tal till ryska nationenProblemen för Ryssland hopar sig både nationellt och utrikespolitiskt. Den ryske presidentens tal till nationen innehöll kritik mot USA. Men annars var det mer inrikesinriktat med till exempel en rad förslag för att få ryssarna att föda fler barn. Rapport av Maria Persson Löfgren, korrespondent.

Stora förväntningar på Kongos första val
Reportage från Kongo som står inför sitt första val. En möjlig vändpunkt i landets blodiga och korrupta historia, men valet har än så länge skjutits upp nio gånger. Reporter är Vincent Dahlbäck.

Många industriprogram läggs ner
Uppföljning av hur det gick för några av de elever som började på industriprogrammet i Avesta för tre år sedan. Då fyllda av hopp inför framtiden men idag är bilden en annan. Reporter är Lars Ekelöf.

Producenter: Anders Diamant           Helena Giege
                      anders.diamant@sr.se     helena.giege@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista