1 av 4
Li Hellström
2 av 4
Johan Wangström
3 av 4
Foto: Pressens Bild
4 av 4
Palestinska flaggor och Hamas-flaggor.

Torsdag 11 maj

Programledare: Li Hellström och Johan Wangström

SomaliaVåldet har flammat upp i Somalia igen, dödstalen stiger i Somalias laglösa huvudstad, där strider nu rasar för femte dagen i följd. Det är gatustrider som blossat upp mellan militanta islamister och en USA-stödd allians av krigsherrar. Marianne Kihlberg, utrikesreporter på Ekot medverkar, Karin Fischer Liddle, från Läkare utan gränser medverkar.
Kl 16.05

Fortsatt press på HamasDet palestinska folket ska få stöd, lovar bl a USA och EU. Men inte palestiniernas regering. Hur ska det gå till? Vad innebär den fortsatta pressen på Hamas? Och hur ska omvärlden hantera frågan om dialog eller utfrysning, aktuell inte minst i Sverige den senaste veckan? Vi diskuterar den terrorstämplade Hamasrörelsen, som nu är palestiniernas regering. Gäster är bl a Eli Göndör, mellanösternvetare, Isabelle Schierenbeck, statsvetare, Christer Fridén, SR:s korrespondent. 
Kl 16.10

Fondsparande
I vår andra timme, skor sig fondbolagen på sina kunder med för höga avgifter? Peter Wolodarski, ledarskribent DN talar om en pågående stöld, och får svar på tal av Pia Nilsson, vd Fondbolagens förening.
Kl 17.00

Provsprängningar i Nevada
Så blir det reportage från Nevada i USA av Thomas Nordegren, SR:s korrespondent. Där ska militären provspränga och oron för framtida nya kärnvapen får näring. Per Andersson, forskare på FOI medverkar också.

HundtrenderHundar är trend, överallt syns dom, på stan, i TV och på bolagens årsrapporter. Men det finns också trender för  hundar. Vår reporter Pernilla Rönnlid har studerat några strömningar, både ute i världen, och i Sverige.

Avbruten sjukskrivning
I höstas genomgick Anna Eklund i Glommersträsk i Norrbotten en svår knäoperation. Läkaren sjukskrev henne med hårda förhållningsorder om att inte belasta benet. Men efter ett par månader kom ett brev från Försäkringskassan där handläggaren bedömde att hon nog borde kunna börja jobba igen. Vem ska bestämma hur en patient ska rehabilitera sitt opererade knä. Läkaren eller Försäkringskassan? Hör ett reportage av Torbjörn Bergström och samtal med Karin Henriksson-Larsén, professor idrottsmedicin, Stig Orustfjord, försäkringsdirektör Försäkringskassan.

Producenter: Olof Sjölander              Carlos Garat
                     
olof.sjolander@sr.se        carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista