1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Li Hellström

Fredag 12 maj

Programledare: Li Hellström och Kristin Göthe

Granskning av statsministerns närmaste man
Justitieombudsmannen granskar statsminister Göran Perssons nämaste man statssekreterare Lars Danielsson. Frågan gäller om Danielsson ljugit om vad han gjorde i samband med hanteringen av flodvågskatastrofen. Samtal med reporter Erik Ridderstolpe och Anders Jonsson, inrikespolitisk kommentator på Expressen. 16.05

Fredagsgäst
I fredagsintervjun möter ni Eva Hedlund, psykoterapeut, med många års erfarenhet av sexualbrottslingar och deras offer. Varför surfar alltfler efter porr på nätet? Vad driver en man att våldta en kvinna? Varför blir man pedofil? Hör henne också berätta om en ny och växande patientgrupp, sexmissbrukarna. Eva Hedlund är aktuell med boken Sexualitetens irrgångar.

Norges tillgångar
Hammerfest i nordnorge är ett Klondyke för gas-och oljeletare, för där finns det stora fyndigheter.

Barns skydd mot våld
Hur ska barn kunna skyddas mot våld, som det som drabbade Bobby.  Ska samhället kontrollera var dömda sexualbrottslingar bosätter sig, ska brottslingarna själva vara tvungna att tala om, om de flyttar. Diskussion om ett nytt politiskt förslag.

Uganda
Ögonvittnen beskriver vad de sett i flyktinglägren i norr där miljontals människor söker skydd mot rebellgruppernas våld.  Reportage av Belma Kratovic och samtal med Per Karlsson, biståndshandläggare, SIDA.

Västtyska ambassaden år 1975
Tyska terrorister spränger delar av den Västtyska ambassaden i Stockholm, dessförinnan har de tagit fem personer som gisslan i ambassaden och avrättat två av dem, det värsta terrordådet i svensk historia. Men vad hände egentligen i kontakten mellan terroristerna och omvärlden under dom 12 dramatiska timmar som föregick sprängningen . En radiodokumentär ger nya inblickar...
P g a tekniska problem går ej länken att lägga ut.

Munspelsjazz
Munspel förknippar vi kanske mest med blues och rock. Vi har träffat en av Sveriges få jazzmunspelare, som ibland målar tavlor medan han spelar. Följ med på Glenn Miller Cafe i Stockholm där Bengt Andersson spelar jazz på munspel.

Fredagskrönika
Björn Elmbrants krönika om modiga politiker.

Producenter: Anders Diamant och Karin Wickström
                     
anders.diamant@sr.se  karin.wickstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista