1 av 4
Maria Ridderstedt
2 av 4
Tom Hanks och Audrey Tautou inför filmpremiären av Da Vincikoden/Scanpix
3 av 4
Trycket är hårt på statsministerns närmaste man, Lars Danielsson
4 av 4
Otto Sjöberg, Expressen

Torsdag 18 maj

Programledare: Johan Wangström och Maria Ridderstedt

JK om ExpressenJustitiekanslern lämnade i eftermiddag besked om att det blir åtal mot kvällstidningen Expressen och ansvarige utgivaren Otto Sjöberg för deras bevkaning av skådespelaren Mikael Persbrandt. Deltar gör Göran Lambertz, JK och Martin Jönsson, SvD. 16.05

Aborter
Var fjärde graviditet i Sverige slutar med en abort. Och det är inte tonårstjejer som står för de flesta aborterna. Trots att det är ganska vanligt, så är det inte så många som vågar berätta om att dom gjort det. Vilka känslor är tillåtna efter en abort. Ska man känna sorg och skuld eller får man vara glad och lättad? Annelie Kero, forskare Umeå universitet, Isobel Hadley-Kamptz, journalist, Tora Breitholtzt, T-shirttjejen, Victor Sjövall, ung pappa och Monica Sjöstedt, kurator medverkar.

”Danielsson-affären”Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog anklagar Folkpartiet för att ligga bakom de rykten om en älskarinna som spridits på många håll, inte minst på Internet, och den påstådda älskarinnan, Lars Danielssons nära medarbetare, men hon nekar till att vara detta. Denna snurriga historia som tycks växa åt alla håll, men vi frågar vad den egentligen handlar om. Deltagare är Pontus Schultz, bloggare, Barbro Hedvall, DN, Maria Abrahamsson, SvD.

Positiva elever
Vad betyder positiva attityder till skolan? Många elever är mer positiva till skolan nu än på 70-talet men resultaten är sämre.  78 skolklasser i Göteborg har undersökts.

Cannesfestivalen
Ett nedslag i glamouren på Filmfestivalen i Cannes som har inletts igen, med storstjärnor som t ex Tom Hanks, som har en av huvudrollerna i den kritiserade filmatiseringen av boken Da Vincikoden.

Minskade bilutsläpp
I USA är de allt högre bensinpriserna något som oroar många bilister. Priset har lett till att allt fler har börjat ta buss och tåg till jobbet, vilket innebär mindre utsläpp av luftföroreningar från bilarna.

Börsens krumbukter
Det har varit en rejäl nedgång på börsen de senaste dagarna, nästan hela det här årets uppgång har raderats.

Producenter: Anders Diamant            Susanna Einerstam
                   anders.diamant@sr.se  susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".