1 av 3
Jubel på segerfest. "Da" betyder ja på serbiska.
2 av 3
Maria Ridderstedt
3 av 3
Li Hellström

Måndag 22 maj

Programledare: Li Hellström och Maria Ridderstedt

MontenegroSa ja till självständighet, det får ni höra mer om i eftermiddag i båda våra timmar. Vad säger montenegriner, serber och experter om konsekvenserna av folkomröstningen. Bo Pellnäs, fd militär rådgivare deltar.
Kl 16.05

Diskriminering i krogköer
Är man ful, fattig eller fel får man inte komma in på krogen. Det finns ingen brist på människor som kan vittna om att det förekommer systematiskt diskriminering i krogköer.
Nu väcks förslag om att polisen ska ta över vaktansvaret på krogen. Vad skulle det egentligen innebära och hjälper det om polisen blev krogköernas härskare. Thomas Bodström, justitieminister (s) Fadde Darwich, fd vaktchef, Anders Gullström, chef Baldakinen, Heidi Westring, fd vaktchef, Anders Ahlbom, krögare och Jörgen Nilsson, Polisens krogkommission medverkar. 
16.10

Montenegro valet
I vår andra timme fortsätter vi att prata om valresultatet i Montenegro. Ljubisha Rajic, professor nordiska språk, Kjell Albin Abrahamson, SR:s korrespondent, Emir Dovokic, montenegrin medverkar.
Kl 17.00

Vardagspoesi
Så var det måndag igen och en vardag, fylld av måsten, för många av oss. Men behöver vardag betyda att allt är grått och trist? Kan man se det annorlunda? Vår reporter Pernilla Rönnlid har träffat poeten Solja Krapu som i vår kom med sin tredje diktsamling, Det började så oskyldigt med diskbänken.

Börsfallet
Fortsätter i dag svajar det ordentligt i Asien, vad beror det på och hur allvarligt är det egentligen? Brita-Lena Ekström, reporter på Ekonomiekot och Martin Carlens, makroanalytiker Handelsbanken medverkar.

Vänstervåg i Danmark
Så tar vi er med till Danmark där en ny vänstervåg drar fram  och den skiljer sig ordentligt från den gamla vänstern konstaterar vår utsände Gösta Lempert som hamnade mitt i ett stort demonstrationståg.

Skvaller
Och så hör vi forskaren Bengt Persson som har tjuvlyssnat på tusentals mobilsamtal.

Producenter: Helena Giege        Carlos Garat
                      helena.giege@sr.se  carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".