En "skimmer" från en bankomat Foto: Foto: Leif Jacobsson/PrB

Fredag 26 maj

Programledare: Li Hellström och Olof Sjölander

Beslanterrorist fick livstid
Den ende kände överlevande gisslantagaren från gisslandramat i ryska Beslan i september 2004 dömdes på fredagen till livstids fängelse. Den 26-årige tjetjenen Nurpasji Kulajev befanns skyldig på alla åtalspunkter, däribland terrorism och mord. Gisslandramat resulterade i att 331 människor, hälften av dem barn, miste livet. Samtal med SR:s Moskvakorrespondent Maria Persson-Löfgren.
 

Maskrosor i rosenrabatten?
Under helgen håller Miljöpartiet kongress i Borås. Det är en avgörande kongress, därför att partiet kanske får chansen att ingå i en regering efter valet höst. Partiledningen vill att samarbetet med socialdemokraterna ska krönas med ministerposter. Men vill partiet det? Vad säger gräsrötterna? Och vad kan ett sånt vägval få för konsekvenser? Medverkan av Erik Ridderstolpe, SR Ekot, Maria Wetterstrand, språkrör (mp), Annika Lundegårdh, ordförande i Uppsala län för (mp), Agneta Börjesson, finansdepartementet, Roland von Malmborg, ombud (mp). Repris 22.15

Kontokortsbedrägerier
Nu länsar bedragare kontokort i Gislavedsområdetmed hjälp av så kallad skimning. Törs man använda kort i butiken? Samtal med Dick Malmlund, säkerhetschef vid Svensk Handel och Folke Höjmar, ordförande Kortanvändarnas Riksorganisation.

Miljöpartistöd för borgarna i Borås
Hör mer om miljöpartikongressen och hur miljöpartiet stödjer den borgerliga majoriteten i Borås. Samtal med Claes Palmén(m) och Ulf Ohlsson, oppositionsråd (s).

Rysk cirkus
Hör reportaget från Kiev i Ukraina och om några festande människor i Gydropark vid floden Dneprs strand. Reportage av Luis Lineo och Anton Karis.


Förortsfestivaler
Vi tar pulsen på landets förortsfestivaler. I helgen firar man både i Hammarkullen i Göteborg och Rinkeby i Stockholm, men vilken bild ger festivalerna av förorten? Reportage av Belma Kratovic.

Presidentval i Colombia
Förmodligen kommer inte mer än hälften av alla röstberättigade att delta i presidentvalet i Colombia på söndag men det låga valdeltagandet är inte nödvändigtvis ett uttryck för politiskt ointresse. Reportage av Lars Palmgren.

Fredagskrönikan
Studio Etts Björn Elmbrant funderar över vinnare och förlorare i börsracet.

Producenter: Anders Diamant                Carlos Garat
            
          anders.diamant@sr.se          carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".