1 av 2
Anders Holmberg
2 av 2
Karin Wickström

Måndag 29 maj

Programledare: Anders Holmberg och Karin Wickström

Jordbävningsdrabbade Indonesien
Dödssiffrorna fortsätter att stiga och det är 100.000-tals hemlösa. Samtal med Christer Zettergren, Svenska Röda Korset samt Nils Horner, korrespondent direkt från den värst drabbade staden Yogyakarta.

Symbiosen mellan maffia och politik
Trots att gudfadern själv, Bernardo Provenzano nyligen greps i Corleone så är maffian starkare än någonsin på Sicilien.
Ska Italiens nye premiärminister Romano Prodi lyckas hålla sitt vallöfte att ge kampen mot maffian högsta prioritet och hur ska det gå till? Samtal med Carina Gunnarsson, statsvetare och Tithi Nylander, utrikesreporter.

Anabola steroider
Anabola steroider sägs ligga bakom helgens mord på en 12-åring i Tungelsta utanför Stockholm. Går det att förutsäga den här typen av brott. Hör en av dem som missbrukat anabola steroider och fått besinningslösa raseriutbrott, Staffan Westlund f d dopad och Kerstin Hjelm, socialchef, Haninge kommun.

Österrikisk bankskandal
En ekonomisk skandal med miljardbelopp i rullning börjar nu få politiska konsekvenser i Österrike. Det handlar om BAWAG banken, en fackföreningsägd bank, som ägnat sig åt vidlyftiga spekulationer i västindien.

Jakthundar river får
Jakthundar står för en stor del av dödsrivningarna av får visar en ny undersökning som organisationen Lammproducenterna gjort. Uno Fredriksson är fåruppfödare i Västergötland och ansvarig för undersökningen. Han debatterar med Gunnar Glöersen, Svenska Jägareförbundet.

Skadligt supande bland ungdomar
En doktorsavhandling som nyligen lagts fram vid Lunds Universitet visar att 1/4 av alla studenter dricker för mycket. Men det går att få ner supandet. Ett sätt, som provats i Lund, är att utbilda dem som jobbar i studentnationernas barer. Axel Fagerstedt har gått utbildningen.

Universitetsintagning i USA
Vita diskrimineras - det anser kritiker från den amerikanska högern. De vänder sig nu mot systemet att ge särskida stipendium till svarta eller latinamerikanska studenter.

Producenter: Helena Giege           Towe Matre
                      helena.giege@sr.se      towe.matre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".