1 av 3
Li Hellström
2 av 3
Engelbrektskyrkan i Stockholm
3 av 3
BussMicke

Fredag 9 juni

Programledare: Li Hellström och Kristian Åström

Bobby rättegångenI målet om tioårige Bobbys död har Eksjö tingsrätt meddelat dom. Bobbys mamma och hennes sambo frias från mord, men döms till tio års fängelse var för att ha vållat Bobbys död. Christer Norberg, domare medverkar.
Kl 16.05

Fredagsintervju
I morgon börjar festen i Tyskland och Studio Etts fredagsgäst är Carl Tham, Sveriges avgående ambassadör i Berlin, som under VM ska prata fotboll i tysk tv.
Hör Carl Tham om fotbollsfestens betydelse för Tyskland och om tyskarnas kärlek till Norden och till Sverige. Och vad ska han säga om fotboll i tysk tv, han som inte har spelat fotboll på femtio år?
Kl 16.10

Klimatförändringar
Västsvenskarna får räkna med fler översvämningar i en ganska snar framtid enligt en ny studie. Sten Bergström, SMHI och Roland Carlsson, informationschef Länsförsäkringar Älvsborg deltar.

SkolavslutningenBör inte ske i kyrkan, där heller inte ”En blomstertid nu kommer....” bör spelas tycker diskrimineringsombudsmannen Katri Linna. Hans Ulfvebrand, kyrkoherde Sofia församling Stockholm och Lena Lundman, rektor Egebyskolan Mjölby är också med.
Kl 17.00

Madriddemonstration
I vår andra timme uppmärksammar vi en demonstration i Madrid i morgon som väntas samla hundratusentals deltagare. Dom protesterar mot att regeringen är beredda att förhandla med terrorgruppen ETA som kräver ett självständigt Baskien. Kan man lita på ETA:s löften om eld upphör och vad händer om man inte förhandlar. Hör Alice Petréns reportage och samtal med Barbara Dürkop, eu-parlamentariker.

Krönika
Björn Elmbrants
krönika handlar om kommunala upphandlingar och besparingar. Apropå hygienen på våra sjukhus.

BussmickeMicke Nilsson från Fittja utanför Stockholm har en passion det är att fotografera bussar. Inte gamla bussar eller ovanliga bussar, han samlar på vanliga bussar. Såna som vi åker med i stan. Anton Karis träffade Micke Nilsson, eller BussMicke som han kallas, en dag när han var i Göteborg för att jaga bussar.

Fotbolls-VM börjar i dag
Vi tar pulsen på fotbolls-VM strax före avspark. SR:s utsände Gunnar Bolin och Kristian Åström, SR:s korrespondent rapporterar.

Producenter: Anders Diamant och Carlos Garat
anders.diamant@sr.se carlos.garat@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".