Sydkoreanska protester mot en eventuell robotavfyring i Nordkorea. Foto: AP/Scanpix

Tisdag 20 juni

Programledare: Anders Holmberg och Kristin Göthe

Riskbedömningar inom psykvården
Efter knivmordet på Öland väcks på nytt debatten om den svenska psykvården. Är det rimligt att kräva att psykiatrin ska upptäcka alla potentiellt farliga patienter? Samtal med Anders Milton, psykiatrisamordnare och Niklas Långström, Centrum för våldsprevention. 

Nordkorea
För åtta år sedan chockade Nordkorea världen genom att skjuta iväg en robot som flög över Japan och landade i Stilla havet. Nu uppges det snart vara dags igen, dags att avfyra en långdistansrobot, med en räckvidd på mellan 350 och 430 mil.
Reaktionerna är starka, inte minst från Japan. Vad händer i det extremt slutna kommunistiska landet och har Nordkorea kärnvapen, något som landet officiellt förklarat att man har? Medverkan av SR:s asienkorrespondent Nils Horner, SR:s Washingtonkorrespondent Thomas Nordegren, Lars Wargö, svensk ambassadör i Sydkorea, Linus Hagström, Utrikespolitiska institutet och Sven-Erik Johansson, bonde. 16.10

Varför invandrarpolitiker?
Ska politiker med utländsk bakgrund per automatik driva typiska invandrarfrågor eller satsa på helt andra områden? Medverkan av Rossanna Dinamarca (v), Mariam Osman Sherifay (s) och Gulan Avci (fp). 17.00

Lågstrålande zoner
I Sven Börjessons reportage möter ni Katarina som sover i en låda av stålnät för att komma undan strålning från mobiltelemaster. Nu vill Föreningen för strålningskänsliga ha strålningsfria zoner .. Hör samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin samtala med Ing-Marie Granath från intresseföreningen Frivolt.

Prestigematchen Sverige-England
Hur går prestigemötet mellan Sverige och England i kväll? Håller sig slaget till fotbollsplanen eller kommer det att utkämpas också mellan ländernas supportrar? Reportage av SR:s Tysklandskorrespondent Kristian Åström och samtal med Lasse Granqvist, Radiosporten och Lasse Pettersson, chef för svenska supporterpoliser i Köln.

Producenter: Maria Meschke             Carlos Garat
                
      maria.meschke@sr.se     carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".