1 av 2
Anders Holmberg
2 av 2
Towe Matre

Onsdag 21 juni

Programledare: Anders Holmberg och Towe Matre

Lyckta dörrar vid toppmöte
Först om dagens toppmöte i Wien mellan EU och USA. Österrikes premiärminister Wolfgand Schüssel hade ett tydligt mandat från EU:s medlemsländer att ta upp kritiken av fånglägret i Guantanamo men EU vill helst tala med USA bakom lyckta dörrar. Vår utsände reporter Beatrice Janzon och Susanne Palme, EU-reporter deltar. 16.05

Ekots granskning av kandidaterna inför valet
Nationalitet, yrke, lön, kön, ålder - vilken roll spelar politikers bakgrund för att du ska vilja rösta på dem? Kan en direktör representera en städerska och kan en svensk sjuksköterska spegla en iransk ingenjörs värderingar? Hur viktigt är det att kunna identifiera sig med våra politiska företrädare? Måste politiker vara som folk är mest och vad är det i så fall? Deltar gör Hans Wallmark, moderat kommunalråd i Ängelholm, Yvonne Ruwaida, avgående riksdagsledamot för miljöpartiet, statsvetare Olof PetterssonBritt Westerlund, landstingsråd i Luleå och Björn Häger, Sveriges Radio. 16.10.

Bodström förnekar påtryckning
Justitieminister Thomas Bodström svarar på anklagelserna om att regeringen gått i USA:s ledband när det gäller stängningen av fildelarsajten The Pirate Bay. 17.00

Flyktingar i sitt eget land
I Sverige handlar flyktingdebatten oftast om flyktingar som flyr undan krig eller andra svårigheter till Europa. Men mångdubbelt fler flyr inom sitt närområde och som oftast i sitt eget land. I början av 90-talet skakades både Balkan och Kaukasien av krig. I Georgien, tvingades 1/6 av befolkningen fly undan kriget och 15 år senare lever många i väntan på en fred som aldrig tycks komma. Reportage av Johanna Pettersson.

Sverige möter Tyskland i fotboll på lördag
De tyska fotbollsexperterna är nöjda och jublar över det lätta svenska motståndet i åttondelsfinalen i VM.

EG-domstolens framtida roll
Många menar att EG-domstolen har skaffat sig allt större makt också över frågor som inte ska regleras av EG-rätten. I Sverige brukar det sägas att till exempel sjukvården, skatterna och arbetsrätten är fredade områden, som EU inte ska lägga sig i, men det stämmer inte.

Samhällssidan vid SVT drabbas hårt
Under 2007 ska Sveriges Television satsa på svenskproducerat drama, regionala talkshower och fler program för den yngre publiken. Program som Faktum, Dokument utifrån och Studio 24 försvinner. Beslutet har lett till heta känslor internt och många medarbetare är nu oroade. Leif Jacobsson, programdirektör SVT och Olof Dahlberg, redaktör Dokument utifrån.

Producenter: Anders Diamant och Helena Giege

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".