1 av 2
Anders Holmberg
2 av 2
Lars Mogensen

Måndag 26 juni

Programledare: Anders Holmberg och Lars Mogensen

Facklig aktion på Saab
Produktionsstopp på Saab Automobile idag som en del i samfacklig protest inom General Motors Europa. Samtal med Christer Karlsson, professor Copenhagen Business School, Hans Carlbom, ombudsman Metall och Kristian Åström, Sveriges Radio korrespondent i Tyskland. 16.05

Polens homosexuella
Polens högervindar har drabbat landets homosexuella hårt. De beskrivs som perversa av ledande politiker och homofobin trappas upp. Utbildningsministern har stoppat skolmaterial som tar upp sexuellt likaberättigande. Europaparlamentet kräver nu att EU utreder om Polens agerande strider mot mänskliga rättigheter. Möt en kvinna som berättar om hur det är att vara förföljd som homosexuell i Krakow. Gäster; Agnes Malmgren, student boende i Krakow, Sören Andersson, ordförande RFSL, Adam Soltan, katolik, student/datasupport KTH, Kjell Albin Abrahamsson, Sveriges Radio korrespondent i Warszawa och Åsa Westlund (s) EU-parlamentariker. 16.10

JA till hushållsnära tjänster
Sluta moralisera och inför skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Det blir debatt om förslaget idag från två socialdemokrater om att säga ja till hushållsnära tjänster. Rossana Dinamarca, riksdagsledamot (v) och Mattias Ottosson, ordförande kommunstyrelsen i Norrköping. 17.00

Riskfyllt yrke
Reportage från Iraks huvudstad Bagdad där frilansjournalisten Lennart Berggren har träffat de som utbildas till ett av världens farligaste jobb, att vara irakisk polis.

Sommarläger för asylsökande
Svenska kyrkan och individuell människohjälp i Malmö och Lund arrangerade ett sommarläger för barn och deras föräldrar som ännu inte fått besked om de får stanna. Reportaget av Åsa Kjellman Erici.

Psykologiskt viktiga mål
Finns det psykologiska mål? Vi gör ett försök att skilja mellan myter och sanningar i alla påståenden dessa dagar om fotboll, världens största sport. Patric Andersson, forskare vid Handelshögskolan deltar.

Spänt läge i Mellanöstern
Storoffensiv mot palestinska områden. En återinvasion av Gaza och ett störtande av Hamas-regeringen. De hårda orden är många från israeliskt regeringshåll efter gårdagens kidnappning av en israelisk soldat på gränsen till Gaza.

Producenter: Helena Giege              Anna Dahlqvist
                      helena.giege@sr.se       anna.dahlqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".