1 av 2
Anders Holmberg
2 av 2
Helena Olsson

Torsdag 29 juni

Programledare: Anders Holmberg och Helena Olsson

Finland duger inte!
Folkpartisten Carl B Hamilton är orolig för att EU:s krav på Ryssland minskar med Finland som ordförandeland. Han får svar på tal österifån av Pertti Torstila, statssekreterare.


Mobiltelefonen som barnvakt
Det är underbart att kunna spåra barnen var de än är. I USA kan du sätta gränser med hjälp av mobiltelefonen för hur långt dina barn får röra sig. Och även i Sverige finns teknik för ständig övervakning. Praktiskt hjälpmedel för oroliga föräldrar eller ett integritetskränkande hinder för tonåringar som vill bli vuxna. Hör AnnCi Hovström, fältassistent, Sverker Wadstein, familjerådgivare, Signe Grassman, tonårsförälder och ungdomarna Patrizia Wahlberg och Alexandar Marfic.

Guantanamo-domar
USA:s militärdomstolar underkändes av Högsta domstolen på eftermiddagen. Militärdomstolarna är tänkta att pröva Guantanamofångars misstänkta terrorbrott. HD anser också att tribunalerna strider mot Genève-konventionerna, det vill säga krigets lagar. Medverkande Thomas Nordegren, korrespondent SR och Jan Hallenberg, professor statsvetenskap och Ove Bring, professor internationell rätt från Försvarshögskolan.

Den ständigt förvärrade situationen i Gaza
Vi talar mer om vad den internationella rätten säger både om israelernas och palestiniernas agerande de senaste dagarna. Medverkande Ove Bring, professor och Christer Nordahl, UNWRA och Noomi Berlinger Staal.

Möte i Tällberg
Är Angela Merkel i Tyskland och Michelle Bachelet i Chile bara början på en våg av kvinnliga ledare runt om i världen? Reportage av Kajsa Boglind Wierup.

Ny debattbok
Hör författaren till en ny debattbok med titeln ”George W. Reinfeldt - konsten att göra en politisk extreme makeover”. Hör Brian Palmer, socialantropolog och PJ Anders Linder, SvD.

Parlamentsval i Kuwait
För första gången får kvinnorna rösta och kandidera i valet i Kuwait. Med Karwan Tahir, journalist SR.

Producenter: Niklas Forsberg och Anna Dahlqvist  niklas.forsberg@sr.se och anna.dahlqvist@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".