1 av 2
Ett resultat av Israels attacker i Gaza.
2 av 2
Foto: Johannes Fosseus/PrB

Fredag 30 juni

Programledare: Anders Holmberg och Li Hellström

Gaza utan vatten och el
Nu kämpar 1,5 miljoner invånare för att hantera bristen på vatten och el i den 35-gradiga hettan... Samtal med Per Gahrton, ordf Palestinagrupperna och Carin Jämtin, biträdande utrikesminister.
 
(kd) riksting
Kristdemokraterna samlas till riksting i Göteborg. Med paroller som ”ett hederligare Sverige” och ”bort med fastighetsskatten” vill partiet få väljarna att placera dem tryggt över fyraprocentsspärren i valet. Partiet vill ha en borgerlig regering med kristdemokratisk profil, men hur ser den profilen ut och vilket utrymme kan den få i en eventuell Alliansregering? Vi sänder direkt från kristdemokraternas riksting i Göteborg. Medverkan av Göran Hägglund, partiledare, Ebba Lindsö (kd) och Mari Forssblad, reporter SR Ekot. ca 16.10

Kriminella MC-gäng
I går slog Gävlepolisen till mot ett nyetablerat MC-gäng. Hur bedrivs kampen mot de kriminella MC-gängen i dagsläget? Medverkan av Peter Tjäder, polis och Maria Palméus, chef Kriminalavdelningen vid Gävlepolisen. 17.00

Bilden av Tyskland
Hör Kristian Åströms reportage om hur det tyska fotbollslandslagets och hela VM:s framgångar förebådar en ny, ljusare framtid för Europas jätte.

Fredagskrönikan
Björn Elmbrant
funderar över svårigheterna att göra verklighet av oljekommissionens förslag.

Malawi
Kan nya grödor göra att man kan undvika en ny hungersnöd? Reportage av Margareta Svensson.

Bloggare
Internet har skapat en ny arena för dom som vill uttrycka sig. Det handlar om bloggar, en typ av hemsidor på internet där olika typer av debatter och samtal förs. Dom politiska bloggarna blev uppmärksammade i samband med den så kallade Lars Danielsson-affären i våras. Olof Sjölander reportage.

Producenter:
Per Hylén             Helene Almqvist
per.hylen@sr.se   helene.almqvist@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".