1 av 3
2 av 3
Björn Häger
3 av 3
Jomana Abdul Jalil, Susan Taki/Foto Katja Magnusson SR

Måndag 3 juli

Programledare: Björn Häger, Monica Saarinen och Tomas Ramberg

Valtemperaturen i Almedalen
Vi sänder direkt med några av valets huvudpersoner som gäster. Ni möter bl a statsminister Göran Persson, som inledde politikerveckan i går. Kristdemokraternas Göran Hägglund och miljöpartiets Peter Eriksson gästar också programmet. Där vi pratar om vilka utspel som gjorts och kommer att göras nu när opinionsläget är så jämt mellan blocken. Och vilka frågor blir det som avgör höstens val? Miljön? Ersättningsnivåerna? Trovärdigheten?
Kl 16.05

HemvärnetOch så frågar vi Hemvärnets stabschef Thomas Johansson vad man har för kontroll över vilka personer som får ha automatvapen hemma och vad kan man göra för att undvika incidenter som den nu i helgen.
Kl 17.00

Almedalen
Björn Elmbrant
flanerar i Almedalen och i dag funderar han kring dom stora klimatfrågorna och hur dom ska hanteras.

Val i Mexico
I presidentvalet i Mexiko har båda huvudkandidaterna utropat sig som segrare. Vem som verkligen har vunnit blir inte klart förrän om några dagar, det är så jämnt i valet att valmyndigheten inte vill offentliggöra några preliminära resultat. Samtal med Lars Palmgren, SR:s korrespondent och Edme Dominguez, docent Göteborgs universitet.

Fotbollsskandal
Och så uppmärksammar vi att rättegången i dag inleds kring de fixade matcherna i italienska fotbollsligan. Åke Malm, journalist i Rom medverkar.

IrakresorDet är högtryck på resor till Irak nu under sommaren, alla de direktflyg som går från Sverige är fullbokade flera veckor framöver. De flesta resenärerna stannar i de kurdiska delarna där det är lugnt och relativt säkert. Jomana Abdul Jalil och Susan Taki ska åka till Bagdad. Reportage av Katja Magnusson.

Teherangeles
Och så ska vi ta er med till lilla Teheran, mitt i amerikanska Los Angeles. Teherangeles som det kallas, över två miljoner iranier lever idag i exil i USA och just i Los Angeles bor det mest perser i hela världen, näst efter Iran. Dom allra flesta med rötter i shahens Iran, rika och välmående med inkomster bra mycket högre än genomsnittet i USA ; och snart kan också det anrika Beverly Hills få en exiliranier som borgmästare. Hör ett reportage av Helena Groll.

Producenter: Niklas Forsberg och Olof Sjölander
niklas.forsberg@sr.se olof.sjolander@sr.se


 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".