1 av 3
Sven Börjesson
2 av 3
Torskfiske.
3 av 3
Björn Häger

Tisdag 4 juli

Programledare: Björn Häger, Sven Börjesson och Jenny Berntsson-Djurvall

VärdetransporterEfter måndagens värdetransportrån i Hallonbergen i Sundbyberg, då en väktare skadades när han sköts i ansiktet, överväger Transportarbetareförbundet ett stopp för värdetransporter med en ensam väktare. Stefan Wikman, informationsansvarig Securitas.
Kl 16.05

Fisket i framtidenPå sina håll i världshaven återstår nu bara enstaka procent av den torsk eller annan matfisk som en gång fanns. Fångsterna minskar och priset på fisk stiger. Kommer vi ha råd att äta fisk i framtiden? Medverkar gör bland andra Axel Wenblad, gd Fiskeriverket, Beatrice Crona, forskare Stockholms universitet och Hiroshi Tanaka, inköpschef ICA medvrekar bl a. Vi sänder från Feskekörka i Göteborg.
Kl 16.10

Asylsökande
Riskerar att mista dagersättningen om dom ordnar sitt eget boende. Ilmar Reepalu, kommunalråd (s) Malmö och Nyamko Sabuni, riksdagsledamot (fp) debatterar.
Kl 17.00

Bloggpanel
I dag är det premiär för vår panel som funderar över så skilda ämnen som fastighetsskatt och vm-prositution. Fredrik R Krohnman, Katrine Kielos, Kerstin Berminge, bloggare.

Burma
Det handla om diktaturens Burma. Landet i sydostasien som sen många år tillbaka styrs av en hårdför militärjunta. Landets populäraste oppositionsledare Aun San Suu Kyi sitter i husarrest och inget tyder i nuläget på att hon ska bli frigiven inom den närmaste tiden. USA bl a har infört långtgående ekonomiska sanktioner mot landet för att åstadkomma en förändring. Reportage av Daniel Alling.

Tornedalsteater
Meänkieli får revansch då Tornedalsteatern kommer att gästspela på Dramaten i september. Det är första gången  publiken får höra minoritetsspråket meänkieli talas på nationalscenen. ”Regnblommorna är vackra i år” heter pjäsen och är skriven av tornedalsförfattaren Mona Mörtlund. Hör Leena Koivunevas reportage.

Flanör i Almedalen
Politikerveckan i Almedalen är PR-folkets julafton. Ett drygt 100-tal är närvarande och dom minglar med minst 400 journalister på plats. Om symbiosen mellan medierna och kommunikationskonsulterna handlar vår Almedalsflanörs Björn Elmbrant inslag om i dag.

Producenter: Anders Diamant och Sven Börjesson
anders.diamant@sr.se sven.borjesson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".