Sydkoreaner protesterar mot Nordkoreas provskjutningar.

Onsdag 5 juli

Programledare: Helena Groll och Katarina Pietrzak

Nordkoreas robottest
Reaktioner och kommentarer på utvecklingen i Nordkorea efter tisdagens robottest. Medverkan av SR:s utsända Johan Wangström och Vladislav Savic samt Joakim Bergström, doktorand i historia, boende i Tokyo.

Terrorism
För de allra flesta av oss är det som hände i London för snart ett år sen helt omöjligt att förstå. Fyra unga män, uppvuxna i England, till synes helt integrerade, sprängde delar av den brittiska tunnelbanan och sig själva i luften. Över 50 personer dog i attentatet. Vad får en människa att ta till så radikala metoder? Vad känner en terrorist? Terrorexperten Magnus Ranstorp, Abdul Raheem som konverterat till islam, Hanna Cinthio, mellanösternvetare som jobbat i områden präglade av stark extremism, moralfilosofen Per Bauhn och SR:s korrespondent i London, Agneta Ramberg deltar. ca 16.10

Nordkorea
Reaktioner blev starka efter Nordkoreas missilprover och uppgifter säger att Nordkorea ska ha avfyrat ännu en missil nu under förmiddagen. Japan har infört sanktioner mot Nordkorea och FN:s säkerhetsråd sammanträder för att diskutera situationen. Vad vill Nordkorea med det här? Samtal med Jan Prawitz, kärnvapenexpert. 17.00

Barnförbud på krogen?
”Vi vill inte ha skrikiga och bråkiga ungar”, säger krogägare i Göteborg. Reportage av Elias Vänerlöf och samtal med Malin Alfvén, föräldrapsykolog.

Halvtid i Almedalen
Björn Elmbrant funderar vem som styr innehållet i det offentliga samtalet?
 
Bloggarpanelen
Vår politiska bloggarpanel sätter betyg på Almedalen så här långt och diskuterar politik och lobbyism: Johanna Nylander, liberal bloggare, Fredrik R Krohnman (m) och Kerstin Berminge, Allmänvänster.
 
Ett år efter Londonbomberna

Hör SR:s Londonkorrespondent Agneta Rambergs reportage om livet för muslimer ett år efter terrorattacken mot London.

Parlamentsval i Makedonien
Hur väl fungerar samarbetet mellan makedonier och albaner? Samtal med Vida Korén-Holm, Kvinna till Kvinna. Vår reporter Jenny Sanner Roosqvist med gäster direkt från Makedonska föreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".