Björn Häger

Måndag 10 juli

Programledare: Björn Häger och Päivi Kotka

Tjetjenien
Enligt ryska medier har den ökände tjetjenske krigsherren Sjamil Basajev dödats. Korrespondenten Vladislav Savic medverkar.

Vårdnadstvister
Är det barnets bästa eller föräldrarnas rättigheter som ska komma i första rummet vid vårdnadstvister? Och vem kan egentligen säga vad som är barnets bästa? Nu ersätts en hårt kritiserad vårdnadslag och i den nya lagen skärps kravet på att domstolarna ska se till barnets bästa. Men då hamnar papporna i kläm, menar kritiker. Medverkande är Inger Ekbom, Rädda Barnen, Lars Åbom, Sveriges Mansjourers Riksförbund, Anna Singer, docent i civilrätt och Carina Hägg, riksdagsledamot (s) 16.10

Amerikanskt våld i Irak
Hur ska man kunna stoppa det upptrappade våldet?Medverkande Salam Karam, journalist och Sten Sjöström, korrespondent.

Mångkultur på teater
I år satsar man runt om i Sverige på projekt som ska öka etnisk och kulturell mångfald. Reportage av Belma Kratovic.

Kd
Vilka väljare kristdemokraternas Alf Svensson tror sig vinna genom att ha nydemokraten Ian Wachtmeister som dragplåster på sina valmöten? Båda medverkar i programmet, så även Fredrik Malm, LUF.

Zidanes franska skalle
Vad var det som hände? Hör Radiosportens Annica Duncan.

Sydafrika 2010
Sydafrika är första afrikanska land att arrangera ett fotbolls-VM och många sydafrikaner är glada, men glädjen är blandad med en del oro över att landet inte ska klara den stora uppgiften. Reportage av Margareta Svensson.

Producenter: olof.sjölander@sr.se och anna.dahlqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".