1 av 3
Helena Groll
2 av 3
Päivi Kotka
3 av 3
Israelisk attack mot bro i Libanon

Torsdag 13 juli

Programledare: Helena Groll och Päivi Kotka

Libanons folk drabbas 
Under natten och morgonen har Israel attackerat Beiruts flygplats och hindrat fartygstrafiken till Libanon. 40 människor har dödats efter israeliska bombangrepp i södra delen av landet, områden som domineras av Hizbollah.
I Rosenbad i Stockholm har utrikesminister Jan Eliasson just hållit presskonferens och som precis har avslutats. Ekots reporter Edvard Unsgaard medverkar. Caroline Salzinger rapporterar direkt från Beirut.

G-8 mötet inleds i Sankt Petersburg
Rysslands president Putin är värd för G-8 mötet för första gången och får möjlighet att sola sig i den internationella glansen. Hör om betydelsen av G-8 mötet för Putin, om svensken som ska sitta med vid bordet och prata om hälsovården och om vart löftenatog de vägen? Deltar gör Vladislav Savic, Ryssland-korrespondent, Sven Elander, Forum Syd, Magnus Rentzhog, Kommerskollegium, Britt-Marie Mattsson, Göteborgsposten och Anders Nordström, WHO.

Mer om krisen i Mellanöstern
Det som nu dominerar nyhetssändningarna är krisen i Mellanöstern och det upptrappade läget där mellan Israel och Libanon. Många är skadade, blockerade hamnar och stängda flygplatser. Vem bär ansvaret för det upptrappade läget? Deltar gör Caroline Salzinger, utrikesreporter Ekot, Lisa Abramowicz, generalsekreterare Svensk-israelinformation, Hanin Shakrah, svenskpalestineir, Peter Wallensten, freds-och konfliktforskning, Karwan Tahir, journalist och Agneta Ramberg, fd korrespondent i Libanon.

Avgiftstak för internationella telefonsamtal
När man ringer utomlands tas en så kallad roamingavgift ut, när man använder en utländsk operatörs nät. Igår beslutade EU-kommissionen att införa ett avgiftstak för internationella telefonsamtal. Samtal med Ola Josefsson, OMJ Telecom och Fredrik Blomström, PTS.

Gubbväldet på TV4
Låt oss slippa Proppen Orvar, skriver Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för folkpartiet och grundare av feministnätverket felira.nu, i en debattartikel i Expressen idag. Det handlar om att TV4 i höst låter Jan Gulliou och Göran rosenberg sköta en del av partiledarutfrågningarna. Birgitta Ohlsson, folkpartiet och Kinna Belander, samhällschef på TV4 deltar.

Producenter: nils.horner@sr.se och bjorn.hager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".