Måndag 17 juli

Programledare: Björn Häger och Päivi Kotka

Discovery
Rymdskeppet Discovery har börjat sin återfärd mot jorden efter sitt tretton dagar långa uppdrag i rymden och beräknas landa klockan 13.14 (GMT) på Kennedy Space Center i Florida. Christer Fuglesang, astronaut och Johan Marcopoulos, informationsansvarig Rymdstyrelsen medverkar.

Digitala TV-framtiden
Digitaliseringen av TV har nått en fjärdedel av de berörda hushållen. Många TV-tittare är nöjda men det finns de som hamnar i en investeringskarusell utan slut. Ny antenn, ny TV, ny box, en antennförstärkare inköps, men ändå kan de inte se på TV. Deltagare är Roland Lund, Johnny Tomasson, TV-tekniker, Lennart Ivarsson, Teracom, Stina Sandell, Sven Bergenstråhle, Hyresgästföreningen och Gunnar Bergvall, grundare av TV4.

Mellanöstern
Är Mellanöstern fast i en våldsspiral som aldrig kommer till ett slut? Vi försöker sätta in kriget i Libanon i ett historiskt perspektiv. Medverkande är Per-Martin Meyersson, författare, Christer Fridén, Sveriges Radio korrespondent och Agneta Ramberg, tidigare Mellanösternkorrespondent.

Poesi från Sorsele
I lilla Sorsele i södra Lappland med knappt 3.000 innvånare finns ett livaktigt poesisällskap. I dagarna har de gett ut en antologi där över 90 diktare medverkat, den äldsta 98 år och den yngsta 10. Reportage av Agneta Johansson.

Thailands kung
Kungen har formellt sett ingen politisk makt i Thailand, men trots det han har flera gånger ingripit för att lösa konflikter mellan de politiska makthavarna, senast under det politiska kaoset i våras, som fortfarande präglar landet. Reportage av Daniel Alling, Sveriges Radio korrespondent.

Den thailändska kungen ÄR genuint populär, men bakom den sympatiska fasaden finns en monark som samarbetat med antidemokratiska krafter för att stärka sin egen makt. Det säger den amerikanske frilansjournalisten Paul Handley som nyss givit ut en uppmärksammad bok om kungen. Vår medarbetare Sten Sjöström har träffat honom i Washington.

Stockholm Jazz Festival
I morgon inleds Stockholm Jazz Festival för 23 gången. Sting, Petter och Eva Dahlgren är några av de som ska uppträda. Och redan innan festivalen har börjat ställs frågan om just de verkligen kan kallas jazzmusiker eller om det är kommersiella krafter som styr valet av artister. Vår reporter Katja Magnusson finns på plats på Skeppsholmen i centrala Stockholm där festivalen ska hållas.

Producenter: nils.horner@sr.se och per.hylén@sr.se