Tisdag 18 juli

Programledare: Björn Häger och Sven Börjesson

Tsunamin i Indonesien
En flodvåg efter en jordbävning i indiska oceanen skördar återigen dödsoffer - och vi undrar vad som hände med de utlovade varningssystemen.

Glada grisar eller intensiv matproduktionGlada grisar och ett hållbart jordbruk, eller en intensiv matproduktion som ger såväl billigare mat som plats för odling av bioenergi på de svenska åkrarna. Hur ska vi bäst använda den svenska jordbruksmarken? Medverkar gör Åsa Domeij, Miljöpartiet, Marie Wahlgren Folkpartiet, Peter Einarsson Ekologiska lantbrukarna, Bengt Persson LRF Skåne och Rolf Axel Nordström, Ängavallens gård. 16.10


Evakueringen från Libanon
Vi följer hur det går med evakueringen av svenskar från Beirut. Frågan har också väckts om varför Sverige inte har någon ambassad i Libanon och vad det får för konsekvenser för svenskarna där. Vi får en direktrapport ifrån Beirut. Medverkar gör Charlotte Wangberg, UD, Sverker Åström, f d ambassadör, Beirut, Hans Dahlgren, kabinettsekreterare, UD och Carl B Hamilton, fp. 17.00

Naturister och ”textilbadare”
Får man vara påklädd på nakenbad? Denna fråga har väckts i Malmö efter att uppretade nakenbadare skrivit insändare om ”textilbadare” som stör den trevliga stämningen bland nakenbadare och naturister på Ribersborgs nakenbad. Reportage av Kristin Heinonen.

Ostindienfararen Göteborg III framme i Kina
Idag är den stora dagen då Ostindienfararen Göteborg tas emot i hamnen i Kanton i Kina. Båten som är en kopia av de skepp Ostindiska kompaniet använde för att segla på Kina, väcker stor uppmärksamhet där. Hur viktig är det här pr-värdet för svenska företag. Debatt mellan Göran Johansson, kommunalråd, Göteborg och Elisabeth Löfgren, pressekreterare, Amnesty International.

HIV-smittad i Malawi
I Malawi i södra Afrika är närmare 1,7 miljoner människor hivsmittade. Antalet sjuka har stabiliserats och ökar inte längre, enligt forskning vid Malawis universitet. Hör hur det är att vara HIV-smittad där. Reportage av Margareta Svensson.

Producenter: olof.sjolander@sr.se och sven.borjesson@sr.se