Fredag 21 juli

Programledare: Helena Groll och Katarina Pietrzak

Ökänd Röda Khmer-ledare har avlidit
En av de mest fruktade och brutala ledarna, Ta Mok,  för Röda Khmerernas skräckvälde i Kambodja på 70-talet, hann dö innan rättegången mot honom kom igång. Vad betyder det för den tänkta tribunalen mot de gamla ledarna? Thomas Hammarberg, Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter samt Kim Son, kambodjan deltar. 16.05

Fredagsintervjun
Idag möter ni författaren Viveka Lärn ute på det vackra Orust. Hon är både nygift och nykär och i höst kommer hon med en bok om att vara singel. 16.10 

Fortsatt oroligt i Mellanöstern
Efter snart 10 dygn av krig, varnar nu många om risken för en humanitär katastrof. Vi hör om sönderbombade vägar, om byar i södra Libanon utan vatten och mat. Det är en halv miljon libaneser på flykt. Samtal med korrespondenterna Jan Andersson och Caroline Salzinger samt Nayla Moawad, socialminister och Gunnar Järvas, säkerhetsanalytiker.

Lider hummern när den kokas
Ska man verkligen koka en hummer levande? I New York pågår en livlig debatt om detta. Reportage av Johan Wangström, korrespondent i New York.Gäster i studion, Roland Persson,krögare och Birgitta Karlsson, Djurens rätt.

Lapp-Lisamuséet i Vilhelmina
I den lilla byn Mark i Vilhelmina i Lappland finns Lapp-Lisamuséet, ett av Sveriges minsta muséer. Muséet har startas av ett par eldsjälar i byn för att hedra minnet av byns stora hjältinna. Reportaget gjort av Torbjörn Bergström.

Producenter: nils.horner@sr.se och per.hylén@sr.se