Onsdag 26 juli

Programledare: John Chrispinsson och Katarina Pietrzak

Libanon
Världens ledare möts idag i Rom, kan det bli en internationell fredsstyrka och ska Sverige i såfall vara med? Bo Huldt, professor i säkerhetspolitik Försvarshögskolan.

Vårt grannland Polen
En politisk karta är på väg att ritas om. En konservativ regering som vunnit valet på traditionella familjevärderingar, nationalism och kyrklighet sitter vid makten.
För två år sen gick man med i EU under stor glädjeyra och framtidshopp. Men hur ser Polens framtid ut idag? Vart är man på väg nu? Och vad säger polackerna om det? 16.10

Libanon - en delad stad
Kriget mellan Israel och den libanesiska Hizbollah-gerillan har nu pågått i två veckor. Kriget har på många sätt delat Beirut som stad. Dom Israeliska attackerna har huvudsakligen riktats mot dom shia-muslimska södra delarna av Beirut. Reportage av Jan Andersson på plats i Libanon. Hör Cordelia Edvardson, journalist och Jan Hallenberg, professor i statsvetenskap vid Försvarshögskolan diskutera. 17.00

Nätpoker
I USA funderar kongressen på att förbjuda nätpoker. Är det så farligt att det bör förbjudas även i Sverige? Hör Roger Thörn, föreståndare på Kolmårdens behandlingshem och Lars Wegendal, vice ordförande vid kulturutskottet (s) diskutera.

Bandidos på landet
Grov MC-relaterad brottslighet blir allt vanligare i Sverige.
Tidigare har de kriminella motorcykelgängen framför allt funnits i storstäderna, men nu sprider de sig norrut och till småorter. I mc-gängens spår följer utpressning, droghandel å andra brott. Reportage av Katja Magnusson.

Kulturkanon
Vilka böcker bör en svensk ha läst? Nu höjs röster för att skapa en lista på kultur som alla bör känna till. 1800-tals punschpatriotism eller nödvändigt för att behålla klassiker? Hör Tasso Stafilidis, riksdagledamot (v) , Ebba Witt-Brattström, litteraturforskare och Frede Vestergaard, journalist.

Producenter:
nils.horner@sr.se och brita-lena.ekstrom@sr.se