Måndag 7 augusti

Programledare: Nathalie Besèr och Gabriella Ahlström

Nepal
Maoistgerillan varnar för att fredsförhandlingarna håller på att bryta ihop. Hör Staffan Darnolf rådgivare till nepalesiska valkommissionen.

Heminredningshysteri och politik
Betyder soffgrupper och garderobsinredningen mer än världen utanför hemmet? Medverkande Tina Björman, pressansvarig IKEA, Ulla Cassius, scenograf, Göran Greider, Dalademokraten, Bella Linde, journalist och Barbro Hedvall, ledarskribent DN.

Libanon
Idag träffas arabförbundet i Beirut för att ställa upp bakom Libanons invändningar mot FNs resolution. Hur enad är arabvärlden och är det någon som lyssnar? Det ska vi prata om med Urban Hamid frilandsjournalist och Magnus Norell mellanösternexpert FOI.

Blockpolitik
I vårt grannland Finland har höger och vänster delat på tabuletterna men i Sverige får vi gå tillbaka till samlingsregeringen under kriget för att hitta ett samarbete mellan dom två partierna. Men den tydliga blockpolitiken i riksdagen är inte alls lika cementerad ute i Sveriges kommuner. I Vadstena regerar till och med dom båda huvudfienderna socialdemokraterna och moderaterna. Hör Sven-Otto Littorin moderaternas partisekreterare och Håkan Juholt biträdande partisekreterare socialdemokraterna.

Vänstervindar i Latinamerika
Samtidigt som det spekuleras om den kubanska revolutinonens framtid så talas det om att det går en vänstervåg över Latinamerika. Kan det vara så att Fidel Castros socialistiska budskap är på väg att vinna stöd, samtidigt som hans egna dagar tycks räknade. Reportage av Lars Palmgren.

Smakar glada kossor bättre?
Kan det vara så att glada kor ger ett bättre kött? Hör vår reporter Annika Eriksson besöka en gård med fribetande kor. Forskaren Jana Pickova är med oss.

Fritidspolitiker
Tiotusentals fritidspolitiker ägnar  kvällar och helger åt oavlönat politiskt arbete. Hur orkar dom?
En av dessa är Jonny Käärkäinen, kristdemokrat i Villhelmina. Reportage av Torbjörn Bergström.


Producenter: Magnus Bellander och Susanna Einerstam

magnus.bellander@sr.se       susanna.einerstam@sr.se