1 av 2
Peter Welander
2 av 2
Anders Holmberg

Tisdag 29 augusti

Programledare: Anders Holmberg och Peter Welander

JO granskning
Allra först i vårt program hör ni Justitieombudsmannen Nils-Olof Berggren som i dag offentliggör sin granskning av Lars Danielsson, statsministerns närmaste man och hans agerande efter flodvågskatastrofen. Anders Jonsson, politisk kommentator Expressen medverkar också.
16.05

Sysselsättningen
I Sverige råder massarbetslöshet enligt moderaterna medan socialdemokraterna anser att det snart blir brist på arbetskraft. Sysselsättningen är valets viktigaste fråga tycker väljarna. Hur hög är egentligen arbetslösheten, 6, 8 eller 21 procent? Partierna redovisar skilda siffror. Hur kan man mäta så olika? Finns det några nya, oprövade förslag i årets valrörelse för att öka sysselsättningen?
Bland gästerna: Ann-Sofie Kolm, nationalekonom vid Stockholms universitet och Solweig Fransson, företagare, Gnosjö. Dessutom representanter för socialdemokraterna och moderaterna.

Derbybråket
Om läktarskandalen på Söderstadion i Stockholm i går. Varför misslyckades fotbollen på nytt? Och vad borde hända nu? För klubbarna och för fansen? Sune Hellströmmer, genralsekreterarer Svenska fotbollsförbundet, Peter Thunell, säkerhetschef Hammarby medverkar bl a.

Israel
Borde Israel betala för återuppbyggnaden av Libanon?? Hör folkrättsprofessorn Ove Bring och Fredrik Malm, ordförande LUF som menar att Israel har ett moraliskt och juridiskt ansvar att göra det.

Hemnet
Hör om tjänsten på nätet där bostadsspekulanter kan köpa detaljerad information om blivande grannar. I USA har det länge funnits tjänster som visar vad dom potentiella grannarna talar för språk, om dom är födda i USA, deras medelinkomst bl a. Reportage av Anna Dahlqvist.

Södra Libanon
En opinionsmätning i Libanon som publicerades i går visar att befolkningen är delad på mitten när det gäller åsikterna om avväpningen av Hizbollah. SR:s korrespondent Cecilia Uddén har rest i södra Libanon där skillnaderna i syn på kriget varierar från by till by beroende på etnisk sammansättning:

Producenter: Anders Diamant och Susanne Hobohm
anders.diamant@sr.se susanne.hobohm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".