1 av 3
Li Hellström
2 av 3
Lars Leijonborg/Foto Fredrik Persson Scanpix
3 av 3
Sven Börjesson

Onsdag 6 september

Programledare: Li Hellström och Sven Börjesson

Folkpartiskandal
Vi talar om skandalerna kring folkpartiet. Vad får det för följder för valrörelsen och valet? Lena Mellin, politisk journalist på Aftonbladet är med och samtalar. Kl 16.05


Miljöbrott
Mörkertalet när det gäller miljöbrott är stort och bara drygt tio procent av anmälningarna leder till någon form av dom. Varför leder miljöbrott sällan till straff? Och varför är straffen dessutom så låga? Medverkar gör Lena Sommestad, miljöminister, Lars Lindblad, miljöpolitisk talesman för moderaterna och Stefan Karlmark, åklagare. Studio Ett finns på plats vid tullens inspektionsplats vid Öresundsbron. 

Folkpartiskandal
Vi fortsätter att diskutera turerna kring folkpartiet. Samtal mellan Helle Klein, chefredaktör Aftonbladet, Heidi Avellan, chefredaktör, Sydsvenska Dagbladet, och Jöran Hägglund partisekreterare (c) I spurten av den svenska valrörelsen presenterar SNS Demokratiråd sin rapport. Får väljarna den information de behöver? Vilken makt har medierna över valrörelserna?


Riskkapitalister
Dom köper och säljer företag för miljarder med lånade pengar. Dom agerar utan insyn från allmänheten. En av dom, Christer Gardell blev känd när han gav sig in i Skandia när det var som mest skandaliserat efter toppchefernas bonus och lägenhetsaffärer. Samtal med Christer Hillbom, ekonomisk kommentator, Ekot. Reportage av Brita-Lena Ekström.

Producenter: Helena Giege och Sven Börjesson

helena.giege@sr.se          sven.borjesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".