1 av 3
Anders Holmberg
2 av 3
Johan Wangström
3 av 3
Stadsdelen Ronna i Södertälje/Foto Jonas Lindkvist Scanpix

Tisdag 12 september

Programledare: Anders Holmberg och Johan Wangström

Folkpartiet valturné
Följ med den pressade folkpartiledaren Lars Leijonborg på valturné. Hur mycket politik får han prata i skuggan av spioneriskandalen? Pontus Mattsson, inrikesreporter Ekot är med på turnén.
16.05

Upploppen i RonnaDet har gått ett år sedan upploppet i Ronna i Södertälje, några dramatiska timmar som började med trakasserier mot en ung kvinna och slutade med sammanstötning mellan polis och boende i området, och automatvapen mot polishuset. Händelsen ledde till debatt om kvinnosyn, polisvåld och segregationen i den svenska förorterna, men också initiativ för att förbättra livsmiljön i detta bostadsområde. Hur gick det? Carin Ewald, polismästare, Anders Lago, kommunalråd (s), Marita Lärnestad, oppositionsråd (m), Alice Petrén, SR:s korrespondent medverkar bl a.
16.10

Malmöbomb
Gustav Adolfs torg i Malmö var avspärrat under flera timmar, sedan en misstänkt sprängladdning påträffats utanför folkpartiets valstuga. Allan Widman, ordf för (fp) i Malmö och kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu om hotbilden inför valet på söndag. 17.00

Ambassadattack i Damaskus
Vad låg bakom attacken mot USA:s ambassad i Damaskus? Och hur påverkar den de redan spända relationeran mellan USA och Syrien? Cecilia Uddén SR:s Mellanösternkorrespondent deltar.

Elevstöd
Varför misslyckas svenska lärare med de svagaste eleverna? För många uppgifter och för få speciallärare enligt Lärarnas Riksförbund. Ibrahim Baylan, skolminister (s) medverkar bl a.

EU och Kina
Hör om relationen EU-Kina. Jätten i öster är EU:s näst största handelspartner men hur viktigt är Europa för Kina? Det kommer alltfler containrar till Europas hamnar med produkter från Kina. Samtidigt ökar också EU:s export till Kina. Och den allt tätare relationen märks inte minst i Bryssel. Reportage av Beatrice Janzon.

Fritidspolitiker
I Studio Etts serie om fritidspolitiker har turen kommit till moderaterna. Studio Etts Björn Elmbrant har träffat Talia Svensson, som står på fjortonde plats på moderaternas kommunfullmäktigelista i Solna men också är kandidat till riksdagen.

Producenter: Anders Diamant och Karin Wickström
anders.diamant@sr.se karin.wickstrom@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".