1 av 4
FN högkvarteret
2 av 4
Kristin Göthe
3 av 4
Johan Wangström
4 av 4
London Fashion Week

Fredag 15 september

Programledare: Johan Wangström och Kristin Göthe

Ny FN-chef
Vem som blir Kofi Annans efterträdare, sedan 1997 FN:s sjunde generalsekreterare, diskuteras nu för fullt inom världens toppdiplomati. Samtal med Carlos Garat, Sveriges Radio korrespondent i New York och Jan Eliasson, Sveriges utrikesminister.

Svensk valrörelse med andra ögon
Valet på söndag kan bli det mest spännande valet på en generation! Det tror en av de utländska korrespondenter som nu rapporterar om den svenska valrörelsen till sina hemländer. Möt några av dem och hör hur svenskar utomlands ser på valet. 

Muslimer kräver påvlig ursäkt
Upprörda muslimer världen över avkräver påven Benedictus en ursäkt sedan han i ett tal förknippat islam med våld. Andliga ledare i Indonesien och Pakistan, världens två största muslimska länder, anser att påvens ord kan skada den religiösa sämjan. Deltar gör Ingemar Karlsson, generalkonsul Istanbul, Nils Horner, korresponden och Per Beskow, docent i religionshistoria.

Sista timmarna av valrörelsen
Studio Ett ska ut i landet, till Malmö, Växjö och Stockholm och ta tempen på valdeltagandet och vad som avgör när folk lägger sin röst. Reportrar är Kristin Heinonen, Malmö, Jenny Berntson, Växjö och Katja Magnusson, Stockholm.

”Spin” och ”stoppbollar”
Vad har varit valrörelsens viktigaste frågor? Den frågan ställer vi oss, med hjälp av två Pr-konsulter, en från höger och en från vänster. Det handlar om begreppen spinning och stoppbollar i politiken.

Svensk modedesigner i London
På måndag inleds London Fashion Week, en vecka då den brittiska huvudstaden intas av modeintresserade, trådsmala modeller och klädskapare från hela världen. En av de svenska är Ann-Sofie Back som har synpunkter på modeetablissemanget och som har fått ideér t ex från våra stjärntecken.

Fredagskrönika
Krönikan ägnas också åt det stundande valet.

Producenter: per.hylén@sr.se och nathalie.besèr@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".