Måndag 2 oktober

Programledare: Anders Holmberg och Johan Wangström

Ny FN-chef
Senare idag står det klart vilket stöd den sydkoreanske favoriten Ban Ki-Moon har bland de permanenta medlemmarna i säkerhetsrådet.
16.05

Konstens gränser
Knappt har känslorna lagt sig efter Påvens kritiserade uttalande om islam, när nästa krock mellan yttrandefrihet och religion kom. Operan i Berlin har ställt in flera föreställningar av Mozart för att inte reta upp muslimer. Vi ställer frågan om var gränsen ska dras för respekten för religion. Micke Cohen, regissör, Chris Torch, projektledare, Kristian Åström, SR:s korrespondent, Sören Wibeck, SR- medarbetare och Wahida Dzanovic, konstnär medverkar.
16.10

Trängselavgifter
I vår andra timme fortsätter debatten om den borgerliga helomvändningen i frågan om trängselskatter i Stockholm. Maria Spetz, vd Motormännens riksförbund, Maria Wallhager (fp) medverkar.
17.00 

Sverigedemokraterna och valet
SD går framåt också i kommuner där det bor mycket få invandrare. Följ med till Svedala där partiets företrädare själva är förvånade över sin framgång. Katja Magnusson reportage. Sven Ove Johansson, projektledare på Integrationsverket, arbetar med att hitta introduktionsplatser i kommunerna. 

Khaled al Mashaal intervjuIgår dödades 8 människor i Gaza i de blodigaste sammandrabbningarna mellan Hamas- och Fataanhängare sen Hamas kom till makten i våras. Samtidigt går det trögt med försöken att bilda en samlingsregering med båda organisationerna representerade. SR:s Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén har träffat det islamistiska Hamas högste ledare Khaled al Mashaal.

Socialdemokraternas valförlust
Den socialdemokratiska valförlusten var det bästa som kunde hända partiet. Den och ett antal andra salvor levererar Ursula Berge i en debattartikel i Sydsvenska Dagbladet. Ursula Berge har bl a arbetat i regeringsdepartementet och varit chef för den fackföreningsnära tankesmedjan Agora.

Producenter: Helena Giege och Susanna Einerstam
helena.giege@sr.se susanna.einerstam@sr.se