1 av 4
Monica Saarinen
2 av 4
Kristin Göthe
3 av 4
Cecilia Stegö Chiló, kulturminister
4 av 4
Presskonferens

Måndag 9 oktober

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Har världen blivit farligare?
Hela världen har sakta men säkert blivit farligare efter att Nordkorea genomfört ett kärnvapentest. I studion samtal med John Rydqvist, Totalförsvarets forskningsinstitut. 16.04

Tjänstesektorn
Som en vildvuxen rabatt har den beskrivits, tjänstesektorn, där alla de nya jobben, som den nya regeringen talar om, ska komma. Vad är det för slags jobb? Och hur ska en politik se ut för en sektor som rymmer allt från städning och upplevelseturism, till spjutspetsforskning och kanske till att rita stadsplaner åt kineserna? Ella Niia, ordförande Hotell & Restaurang, Jonas Milton, vd Almega och Magnus Henrekson, vd Institutet för näringslivforskning.

Misstänkt kärnvapenprov
Det blir mer om Nordkorea och det förmodade kärnvapen-provet. Kommer andra mindre nogräknade stater att följa efter och också skaffa kärnvapen? Deltar gör Sara Stenholm, korrespondent i New York och Jan Eliasson. fd utrikesminister. 

Upplopp i Hjällbo
Skadegörelsen i nordöstra Göteborg efter strömavbrottet igår kväll var inte så omfattande som det först rapporterades. Det var bara ett fåtal fönsterrutor som krossades, men i Hjällbo centrum samlades ett hundratal ungdomar, som väsnades och kastade sten mot poliser och en spårvagn.

Nya kulturministern
Sveriges kulturminister, Cecilia Stegö Chilò, som redan dömts ut av delar av det svenska kulturetablissemanget, berättar vad hon vill med kulturpolitiken?

Advokater för barns intressen
Vid vårdnadstvister och andra rättsprocesser ska barn få rätt till sina egna advokater som bara ser till deras intressen. Det tycker barnombudsmannen Lena Nyberg vore en bra idé.
Inspirationen kommer från Nya Zeeland där det finns speciella familjedomstolar, berättade landets barnombudsman när hon nyligen var på Sverigebesök. Samtal med Mari Heidenborg, rådman i Stockholms tingsrätt.

Producenter: anders.diamant@sr.se och susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".