1 av 9
Vladimir Putin Foto: Ivan Sekretarev/PRB
2 av 9
Anders Holmberg
3 av 9
Johan Wangström
4 av 9
Carl Bildt.
5 av 9
Jagad politiker?
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9
All About Darfur

EU toppmöte och politiker med aktier

Fredag 20 oktober

16-timmen
EU toppmöte
Studio Ett börjar vid EU-toppmötet i Lahtis där Fredrik Reinfeldt debuterar och där rysslands president Vladimir Putin ikväll är gäst vid middagsbordet. Vi diskuterar med Ekots EU-reporter Herman Melzer.

FredagsgästÄr det ett drev vi sett, efter landets nya ministrar eller är det en fullt relevant granskning av våra främsta makthavare? Möt en av de mest rutinerade i en bransch som lever på skräcken för obehagliga mikrofoner. Paul Ronge, reportern som bytte sida och blev mediarådgivare, om journalistik, drev och ångest hos makthavare.
16.10

Ny film
Vi har träffat filmaren bakom en ny film om Darfur. Taghreed Elsanhouri ger delvis nya bilder av sitt födelseland.
Reportage av Anders Wennersten.

17-timmen

Politiker med aktier
Diskussion om utrikesminister Carl Bildts aktier i den ryska gasindustrin. Går ägandet ihop med rollen som minister? Samtal med bl. a Urban Ahlin, riksdagsman (s) och Gunnar Ek, aktiespararnas bolagsbevakning.

Fredagskrönika av Björn Elmbrant
I veckan som gick beskrevs mediernas granskning av de nya statsrådens licenskolk och kvittolösa barnflickor som ”den svenska avundsjukan” och ”sabotage”. Men Studio Etts Björn Elmbrant har lovat att inte nämna vare sig ordet ”radio-TV-licens” eller ”barnflicka” idag.

Trångbodd
Det blir allt vanligare att familjer bor trångt och och det är främst barnen som drabbas. Definitionen av trångbodd är att man har färre antal rum än familjemedlemmar, d v s är ni 4 i familjen och bor i en trerumslägenhet så är du trångbodd. Men hur många barn har egentligen eget rum idag? Samtal med Lousie Hallin, barnmorska och psykoterapeut.

Forskning om skräpmat
Hör svenska forskningsprojektet med dokumentären Supersize Me som förebild. Hur dåligt mår kroppen av att trycka i sig jätteportioner av skräpmat? Reportage av Anton Karis.

Engelska muslimska barn
I Storbritannien har regeringen uppmanat muslimska föräldrar att följa sina barns utveckling noga så att de inte utvecklas till terrorister. Reportage av Maria Eksedler.

 

Programledare: Anders Holmberg och Johan Wangström


Producenter: Maria Meschke och Carlos Garat
maria.meschke@sr.se    carlos.garat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".