P3-webben frågar ut Morgan!

Morgan Larsson
programledare i (mån-fredag 14.02-16.00)

*********************

Vad gillar du allra bäst med att jobba på programmet Christer?
Det är nog att hitta på saker som jag själv är intresserad av. Och det är väldigt roligt att prata med lyssnarna! Man vet aldrig vart det leder. Som när vi började med inslaget ”Apropå det…”. Alltid skönt att bli överraskad.

Vad gillar du bäst med personen - och vännen - Christer?
(med mycket värme i rösten)
Åh, han är som en bror! Jag känner en otrolig tillit till Christer. Han är rolig, underhållande, lite konstig och ständigt överraskande. Plötsligt går han och köper en kajak…

Du gjorde en reportageserie som hette ”Morgan bygger kropp”. Enligt bildbevisen som finns kvar på hemsidan, gick det väldigt bra. Har din träning och hälsa hållit i sig sedan dess? Hur har det förändrats?
Jag ligger väl ca 4-5 kg över min matchvikt idag på grund av kärlek till mat och styrketräningspass. Nu ska jag gå över till konditionsträning och då kommer matchvikten åter. Innan jag började träna för radioserien hade jag knappt rört på mig på tio år, men genom den blev jag hooked och jag mår mycket bättre både själsligt och kroppsligt av det.

Har du haft nån fråga du planerat att fråga en person du intervjuat – men sen inte vågat?
Inte som jag vet. Det kanske är så om man intervjuar kändisar om känsliga saker, men det är ju inte så ofta jag gör det. Förutom i moraltestet, men då backar jag upp mitt mod med att Brülde vill veta svaren. Ett intervjuknep jag annars har är att på slutet fråga ”Är det något jag verkligen borde ha frågat dig som jag missat?”. Då kan det dyka upp roliga och annorlunda berättelser.

Apropå ingenting. Du har tidigare sagt att det finns en indisk film som man bara MÅSTE se. Vad heter den och vad gör den sååå bra?
Nej, det var inte en film. Det måste ha varit boken ”Shantaram” - som däremot ska komma som film. Boken består av 900 sidor, men det är 900 fantastiska sidor! Man ska inte bli rädd för längden. Det är som livet: ”långt, man får ta ett steg i taget, men man får ut något gott av det!” (Morgans nypåkomna visdomsord).

Du har ju flyttat från Trollhättan till Göteborg. Säg att det dyker upp en ny lag i Sverige som säger att ALLA måste flytta från den stad de bor i just nu. Vart skulle du flytta?
Jag skulle flytta till Bombay. Tills jag blev sinnesjuk. Man skulle få se något nytt varje dag man gick ut på gatan. Det är staden med minst slentrian i. Och så maten! Och vilken variation på människor! Rik/fattig bor vägg i vägg. Jag är lite fascinerad av slummen. Men om jag bodde där skulle jag vilja vara medelklass. Jag är hellre fattig i Borås än fattig i Bombay.

Du är ju en skicklig minglare, som tycks hitta roliga samtalsämnen i alla typer av sällskap. Har du tränat upp den förmågan medvetet, eller har du haft den sen du var liten?
Sändningsproducenten Emma brukar säga att jag är en skicklig minglare. Jag väntar nog mest in samtalsämnen som dyker upp och bygger vidare därifrån. Jag litar mycket på impulsen. Dyker det inte upp något går jag vidare till ett nytt sällskap. När jag var yngre hade jag ett experiment där jag gick ut själv på krogen och stod med ett vattenglas i handen. Då dök det för det mesta upp folk som började prata med mig.

I ert program tar ni upp många exempel från ert privatliv. Hur hanterar du det?
När det gäller känsligare ämnen i mitt privatliv brukar jag som regel inte prata om sådant som ligger nära i tiden. Men har det gått en 6-7 år sedan det hände brukar det vara lugnt. Tiden ger perspektiv.

Men händer det att människor runt omkring dig får för sig att dom känner dig bättre än dom faktiskt gör, genom att dom hört dig i radion?
Det har jag inte tänkt på (funderar). Men det stämmer nog. Att en del jag känner hälsar när jag möter dem på gatan och pratar som om vi nyss har umgåtts, trots att det gått hur lång tid som helst…

Vilken P3 Guld-kategori skulle du vilja bli nominerad i? Och varför?
Årets nykomling. Då är man ung, fräsch och framtidens hopp. Fast om det hade funnits ”Årets Funk” eller ”Årets Country” hade jag helst velat bli nominerad i det.

För ett år sedan gav ju Kitty, sin gamla idol Brett Anderson, en puss på P3 Guld-galan. Vem av årets alla P3 Guld-artister skulle du vilja ge en puss?
Jag vet ju att Patti kommer att uppträda i ett specialnummer på galan. En kindpuss är han värd! Söt kille med stora muskler.

Är det någon fråga jag missat som du tycker att jag borde ha ställt?
Du skulle kunna fråga vad jag som älskar vissa tv-serier helst ser på DVD?

Då gör jag det. Vad ser du helst?
Jag är Lost-fantast. Tycker det är världens bästa tv-serie någonsin. Och jag har sett mycket. Säsong 4 blir otroligt intressant. Och så har jag utvecklat en stor kärlek till Larry David. Har köpt alla säsongerna av ”Simma lugnt, Larry” på dvd och så fort jag vill varva ner, eller fly bort i en annan värld för en stund så sätter jag på ett avsnitt. Larry David är ett geni.

********************************

Här hittar du den gamla reportageserien
!

********************************

Aktuell religionserie:

********************************

2008-01-25
Stina Ericsson
webbredaktör P3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".