1 av 3
Från Serious Request i Holland. Foto: 3fm
2 av 3
3 av 3

Premiär för Musikhjälpen i december!

I december arrangerar SR och SVT tillsammans med Radiohjälpen ett nytt stort insamlingsevenemang som inte liknar någonting annat vi sett här i Sverige – Musikhjälpen.

Det är en public service-satsning som härstammar från Holland och idén går ut på att förena unga människors intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över.

– SR och SVT har med stort intresse följt utvecklingen i Holland, som är inne på sitt femte sändningsår, så det är fantastiskt kul att vi äntligen ska göra Musikhjälpen i Sverige. Det är ett stort evenemang och det har aldrig tidigare gjorts något liknande här. Målet är att väcka unga människors engagemang och vilja att hjälpa, något som de förhoppningsvis har med sig resten av livet, säger Lotta Kjellin, SR:s projektledare för Musikhjälpen.

Maratonsändning i Malmös julrusch!
Mellan den 13 och 19 december pågår en maratondirektsändning från Gustav Adolfs Torg i Malmö – mitt i julruschen. Sändningen sker från ett specialbyggt glashus och omfattar en 144 timmar lång direktsändning i P3, Din Gata och på webben, samt dagliga och nattliga direktsändningar i SVT2. 

Tre, ännu hemliga programledare, arbetar och bor i glashuset utan mat i sex dygn. Deras huvuduppgift är samla in pengar och spela radiolyssnarnas och tv-tittarnas favoritmusik, för genom att önska låtar skänker publiken pengar till insamlingen. Det går också att skänka pengar genom ett flertal andra insamlingsaktiviteter i och omkring glashuset, och runt om i hela Sverige.

Programledarna kommer också gästas av kända och okända personer som dyker upp i glashuset lite olika tider på dygnet. Vissa för att spela musik, vissa för att visa sitt stöd på andra sätt.

Jason Diakité (Timbuktu) är redan djupt engagerad i insamlingen. I november åker han som reporter på uppdrag av Musikhjälpen till Kongo för att träffa flyktingar och ta del av hjäporganistioners arbete på plats.

SR och SVT arrangerar Musikhjälpen tillsammans med Radiohjälpen. Målet är att på ett helt nytt sätt skapa engagemang och samla in pengar för humanitära katastrofer som hamnat i skymundan.

2008-10-24

OM MUSIKHJÄLPEN PÅ ANDRA SAJTER:NYTT 21/11:
Jason ”Timbuktu” Diakité berättar för Gomorron Sverige, vad han såg på sin resa i Kongo Kinshasa.

WEBB-TV FRÅN HOLLAND:


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista