SSU bajsade ner hotellrum

När personer från Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, lämnade sitt hotellrum i Bryssel hade någon kletat ut bajs runt om i rummet. Nu vill ingen ta ansvar och säga vad som egentligen hände.

Vi har sett att den här artikeln har fått många besök den senaste tiden. Därför vill vi förtydliga att detta är en nyhet från 2007 och inte något som har inträffat nu, januari 2016. /Redaktionen

--Jag kan konstatera att det har skett en incident och det är djupt beklagligt på alla sätt och vis, säger SSU:s pressekreterare Peter Skeppström som var med på resan.

Det var i början av juni som delar av socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, åkte till Bryssel för att ha EU-utbildning.

Resan slutade med fest på Hotel van Belle där de bodde och det slutade med att en städerska fick torka upp bajs på ett av rummen där SSU:arna bodde

– Du måste ju ha sett eller hört något, vad är din bild av det som hände?

– Jag blev informerad om det som hade hänt och eftersom sånt här inte får hända så är det vår uppgift att hantera saken.

– Du säger att det inte ska hända, då var det ingen olycka tolkar jag det som?

– Det vet inte jag, jag vill inte gå in på den saken. Jag kan bara konstatera att det är beklagligt och vidrigt, säger Peter Skeppström.

Vilka SSU:arna är som är ansvariga för det här vill inte Peter Skeppström säga, förutom att de kommer från Stockholmstrakten.

– Varför kan ingen ta ansvar och säga vad som hände?

– Av naturliga skäl, det är ingen som sträcker upp handen och säger ”det var jag”.

Martin Jönsson
martin.jonsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista