1 av 2
Självklar rätt till självförsvar.
2 av 2

I antisemitismens tjänst

När det gäller nazism kan den svenska vänstern knappt med ord beskriva det förakt de känner, och när orden tar slut är de inte sena att använda våld i sin vilja att bekämpa den. När samma vänster samtidigt uttrycker sitt stöd för Hamas, Hizbollah och den iranska regimen, och lägger hela ansvaret för Israel-Palestinakonflikten på Israel, får ordet hyckleri en helt ny dimension.

Få rörelser är idag så antisemitiska som de fundamentalistiskt islamistiska, och Israel-Palestinakonflikten används framgångsrikt av ledare i arabvärlden för att spä på det folkliga judehatet. När vänstern, med till exempel Andreas Malms uppmaning att stödja Hamas kamp mot Israel, står upp för dessa rörelser, understödjer de inte bara islamisk fundamentalism, utan även den ständigt tilltagande antisemitismen. De säger sig vilja bekämpa judehatande nazister, samtidigt som de ger sitt stöd till rörelser som vill utplåna den judiska staten. Maken till hyckleri får man leta efter.

Att stå upp för Israels rätt att existera och dess rätt att som demokratiskt land få försvara sig mot terroristangrepp, borde vara självklart för alla som vill motverka antisemitismen. Att inte göra det, är att indirekt understödja den typ av antisemitism som idag är allra starkast - det vill säga viljan att utplåna staten Israel.

Det talas ständigt om att nazismens brott aldrig får glömmas, och att det judehat som låg bakom dessa brott aldrig mer får blossa upp. Att den svenska vänstern blundar när precis just det händer, och att de verkar helt okunniga om att antisemitism förekommer i många andra former än nazism och har så gjort under två tusen år, är inget annat än en skandal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".