Obama är inte världsfrälsaren

Jag antar att jag var en av dem få igår kväll som faktiskt prioriterade annat framför Obamas installation på Vita huset. Av flera anledningar. Främst för att jag faktiskt inte tror att Obama är världsfrälsaren och jag ser faran i att sätta all tro och hopp i hans händer. Obama må vara mycket bättre än Bush för USA och för världen, självklart tycker jag också det. Men vi får inte glömma att vi har vår egen regering på hemmaplan, en regering som är högst ansvarig för det som händer i Sverige och i Europa just nu.

Det är Obama mina klasskompisar pratar om i matsalen, det är Obama som ska lösa ekonomikrisen i världen, det är Obama som ska lösa konflikten i mellanöstern, det är Obama som ska ska se till att växthusgasutsläppen minskar. Men Obama är inte världspresident, och jag förstår inte varför så många verkar vilja ge ifrån sig makten till en man på andra sidan jordklotet.

Jag tycker det är dags att börja fundera över varför Sveriges nuvarande statsminister inte är ”en Obama”. Vi har också rätt till en statsminister som inger hopp!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".