1 av 2
Naturligt med alkolås i alla bilar.
2 av 2

Alkolås på alla nya bilar!

Förra året tog polisen över 31 000 misstänkta rattfyllerister. En ökning med 5,6 procent sedan året innan, trots färre kontroller. 31 000 rattfyllerister är 31 000 för mycket!

 att regeringen har satt upp mål om att 75 procent av alla statliga fordon ska ha alkolås inom tre år. ”Något allmänt krav på alkolås även hos alla privatbilar tror inte Åsa Torstensson på än i alla fall” läser jag lite längre ner i artikeln. Och varför inte det då, undrar jag. Jag är 18 år, håller just nu på att ta körkort, och tycker inte alls att det är särskilt konstigt att kräva alkolås på samtliga bilar.

Den som tror att bilindustrin kommer att sätta dit alkolås helt utan några kickar i baken från politiskt håll måste vara otroligt naiv. Det här handlar om vår säkerhet, och det finns egentligen inga argument i världen som kan ge Åsa Torstenssons rätt. Trots den massiva informationskampnjen ”Don’t Drink & Drive” dör ungefär 450 personer i trafiken i Sverige varje år och i 100-125 av fallen beräknas alkohol vara inblandat. Alkohollås är det enda rimliga!

Läs också på P3 Nyheter:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".