1 av 2
Hur går det till när kondomerna delas ut?
2 av 2

"Hej, jag är torsk!"

 om att Malmö kommun delar ut kondomer till sexköpare. I Sverige är det olagligt att köpa sex. Kan det här ses som uppvigling?

Det är lättare att förstå att kondomer delas ut till prostituerade, för det är inget brott enligt svensk lag. Såklart är det viktigt att förhindra sjukdomar tills en bättre och mer djupgående lösning på problemet kan hittas. Där räcker det gott och väl att dela ut kondomerna till de prostituerade.

Enligt mig så ska sexköparna verkligen inte ha några. Att dela ut kondomer till dem kan på ett sätt ses som ett godkännande i stil med att det är ok att köpa sex bara man har kondom.

Jag ställer mig också frågande till hur denna kondomutdelning egentligen går till. Är det drop-in där personer knackar på och säger: ”Hej, jag är torsk och ska gå och köpa sex nu, kan jag få en kondom?”. Nä, det här är för konstigt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".