1 av 3
Klassen på polisstationen.
2 av 3
3 av 3
Somayeh med glad polisman. Märk "rökning förbjudet"-skylten.

The wibe: Policia de Madrid

Efter endast några timmar i Madrid blev min väska stulen på ett café. Jag är ju såklart oerhört bitter och en aning panikslagen då jag hade mitt pass med visumet till Algeriet och två kameror där. Kamerorna går på försäkringen och jag har numer ett rosa pass. Visumet till Algeriet hoppas jag för allt i världen att jag ska få i morgon.

I vilket fall. Om man som min mamma menar, försöker att se positivt på situationen så fick jag och mina klasskamrater i vilket fall se Madrids polisstation. Det var något av en resa i tiden. På väggarna hängde efterlysningar på E.T.A medlemmar. Bilderna på de som blivit gripna hade streck över sina ansikten på bilderna som liknade galler. Förhöret bestod av ett samtal på knagglig spanska från min sida och knagglig engelska från hans sida genom en telefon.

Bland det första han frågade mig var om jag hade sett några romska barn eller latinamerikaner i närheten. Jag blev så klart upprörd över den uppenbara rasismen och ville meddela att så var inte fallet. Runt omkring mig satt poliser vid sina skrivbord och rökte.

Utanfor kontoren satt klassen och väntade på mig. De passade på att ta några bilder, till konstaplarnas förtjusning.

/Elin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".