Övervakning eller inte, Örebro universitet?

 på sin hemsida angående huruvida övervakningskameror finns på Örebro universitet eller inte, en artikel som även uppmärksammades . Frågan har återigen blivit aktuell eftersom det nu var strax över ett år sedan som läraren Fuat Deniz knivskars på Örebro universitet och senare avled. I artikeln framgick att universitetet inte kan ha några övervakningskameror i nuläget eftersom inga skyltar om övervakning finns uppsatta.

En övervakningskamera hittades i universitetets lokaler häromdagen. Först sade sig universitetets säkerhetssamordnare inte ha någon aning om vem som satt upp den där, sedan plockades kameran ner illa kvickt och sen visste han helt plötsligt att de satt upp den i avskräckande syfte. Alltså, kameran var fejk. En attrapp.

Dock mycket, mycket märkligt att säkerhetssamordnaren inte kände till kameran först. Eller gjorde han det och ljög för studenttidningen? Nej Örebro universitet, det här duger inte. Dags att lägga korten på bordet. Studenter har rätt att veta om de är övervakade eller inte. Punkt.