1 av 2
Det är viktigt att minnas. Här - minnesdagen 27 januari 2009 vid Raul Wallenbergs torg i Stockholm.
2 av 2

Faran med förnekelse

För några veckor sedan uttalade sig biskop Richard Williamson om förintelsen i en intervju för svensk tv. Han påstod att han inte tror att det fanns några gaskammare och att bara 2-300 000 judar dog i koncentrationslägren. Förra veckan meddelade påven att biskopen måste ta avstånd från sitt uttalande. Williamson är tyvärr dock inte den enda som tvivlar på förintelsen. Redan nu, när det fortfarande finns personer som varit med om förintelsen kvar i livet, börjar händelserna glömmas och ifrågasättas.

Låt dem aldrig glömmas bort. Att förneka något sådant här är att förringa dem som var med om det. Det är viktigt för framtiden att komma ihåg vilka konsekvenser något kan få. Detta för att förhindra att det händer igen. Krig finns fortfarande, övergrepp och orättvisor finns fortfarande. Men ta lärdom av det som varit, kom ihåg, och låt det aldrig hända igen.

Läs också på P3 Nyheter:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista