1 av 2
Vi människor är rätt små mot naturen.
2 av 2

Bränder visar människans svaghet

Vad som pågår i landet ”Down under” har antagligen inte undgått någon. Bland de värsta bränderna i Australiens historia. Tankarna går till de drabbade. Människor fångade i sina bilar när de försökt fly. Hela byar utplånade av elden. Och riskerna är långt ifrån över. Nu letar man mordbrännare, de som på något sätt deltagit i att starta eldarna.

Men oavsett om eldarna startat av mänskliga eller naturliga faktorer såsom till exempel blixtnedslag, inser man hur maktlösa vi människor är i en sådan här situation. Vi kan inte vinna över naturen. Är det i stället inte dags nu, att inse att vi måste vara rädda om den miljö vi lever i?

till den extrema torka landet upplevt, och därmed ökar också risken för förödande bränder. Ännu ett exempel på vilka konsekvenser vårt användande av miljön kan få. Det är dags att ta vårt ansvar.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista