1 av 2
Det är inte värt att plugg om det inte leder nånstans.
2 av 2

Informera bättre!

Att studera är roligt och studentlivet i sig är väl värt allt plugg. Men inte enbart, inte om det inte leder någon vart när man satsat. Studier är en investering, en investering för att i framtiden förhoppningsvis kunna arbeta med det man vill och för att kunna försörja sig. Och det kostar pengar. Många drar på sig lån och måste leva på en mycket begränsad budget.

Att då inse när man är klar att det arbete man hoppats på inte kommer att bli verklighet på grund av att utbildningen inte håller de lovade kraven för att kunna få examen och jobb, får inte mungiporna att dras uppåt.  som hamnat just i denna situation.

Jag känner med den student som snopet fått ett nej när hon ville ta ut examen och jag förstår att hon känner sig lurad. Det är viktigt att informera vad utbildningen kommer att innehålla. För valet är inte lätt och det kan vara små saker som avgör. Om syftet inte är att lura sina studenter som skolan säger, varför informerar man inte om det här?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".