Miranda Holmqvist

Ålder: 29
Kort om mig: Nyhetsberoende frilansskribent med samiskt påbrå. Är en inbiten bokmal med språkintresse och fascineras av ord. Djurvän med förkärlek för ovanliga grodor. Jag är engagerad i Svenska FN-förbundet och tidningen Världshorisont, medlem i BRIS, Unifem (FN:s kvinnorättsfond) och Publicistklubben. Under universitetstiden var jag redaktör och styrelseledamot vid Stockholms Utrikespolitiska Förening. Jag jobbar på kontor och läser journalistik på Poppius. Reser gärna och har tidigare bott ett år i Grekland, ett halvår i Barcelona och en termin i London. Bloggar även på:

Brinner för: : Mänskliga rättigheter, barns rättigheter, yttrandefrihet och jämställdhet. En human djurhållning och hållbar livsstil, med start i vardagen.

Blir upprörd av: Systematisk orättvisa och exploatering av människor i beroendeställning. Den svenska bristen på civilkurage.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".