Välgörenhetspåsk och mycket nöje

Påsken är inte bara en tid för god mat, pyssel, färgglada fjädrar och gott sällskap. Mellan familjesamlingen, äggfärgningen och påskmaten finns det en hel del annat som kan förgylla helgen.

Dåligt samvete av för mycket mat, godis och presenter? Läkarmissionen har en där du kan skänka ett eget lila ägg, Lilla påskägget, med kycklingar, trädplantor och skolfrukost som går till Uganda, Bolivia och Sudan. Lilla ägget ger du bort för 120 kr.

Vill du passa på att skänka mer, finns Stora påskägget för 300 kr, och där ingår ett sjukhusbesök för en barnaföderska i Kongo, kycklingar åt en familj i Uganda och en skoluniform till ett barn i Kenya.

Med det goda samvetet på plats, kan du sedan njuta av firandet med påskmarknad, tävlingar och fullutrustade häxor på i Stockholm, titta in på museet för japansk äggmålning, eller delta i äggjakt på riktigt i regi.

Är du redan trött på påsken, fördjupa dig i hållbarhetsdebatten genom att se ’Fair Fashion’ på , eller passa på att se gratis film på , eller .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".