1 av 2
Mr Miyagi.
2 av 2

Remakes av 80-talsfilmer blir bara dåliga kopior

Nu pågår arbetet med nyinspelningar av ett antal kultiga 80-talsfilmer, som Karate-Kid, Ghostbusters och Fame. Moderna halvklassiker som Dune, Indiana Jones och Den oändliga historien ska spelas in på nytt.

En tråkig tendens i ekonomiskt krassa filmtider, att återanvända gamla filmrättigheter för att försöka casha in på en nyversion, när en uppföljare inte längre är en möjlig kassasuccé.

Vill någon se en ny tolkning av Robocop? Vem ska dansa i nya Fame? Blev verkligen Fredag den 13e bättre med ny rollbesättning? Var det någon som orkade se den nya , ens för att avgöra hur dålig den var?

Det går aldrig att återanvända den magi som 80-talets filmer och TV gav publiken. Nostalgin är för stark, och nyfilmerna kommer garanterat inte överträffa originalkaraktärernas popularitet. Vad är ’Karate Kid’ utan Ralph Macchio och Mister Miyagi? En ganska fjantig historia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".