Hockey-VM för utslagna NHL-spelare?

Knappt har Rangers hunnit åka ur NHL-slutspelet innan media drar i målvakten Henrik Lundqvist för att få honom att komma till VM. Han själv verkar inte så pigg på det men om jag känner elitidrottare rätt så är man sur och bitter i ungefär sju timmar efter en viktig förlust. Därefter blir man sen revanschsugen och då tror jag att han kommer att ändra sig. Frågan är om vi behöver honom?!

Vi har redan målvakter så det räcker och det är ju inte på målvaktssidan det är kris. Så om inte Lundqvist omskolar sig till back under de kommande 24 timmarna så tycker jag att han kan få stanna hemma. Frågan är också hur mycket en spelare som just förlorat en viktig match faktiskt kan bidra med till laget.

Dessutom så tror jag att ett VM-lag fungerar bäst när de får vara en samspelt grupp. Ur ett idrottspsykologiskt perspektiv anser jag att det skapar oreda då spelarna kanske blir oklara över sina roller och väntar på att NHL-proffset ska göra jobbet. Jag tror vi lyckas bäst med att behålla våra spelare som tycker det är kul att spela och som bara har allt att vinna.