p3 nyheter

16-åring erkänner hot om massaker

I Malmö har en 16-årig kille erkänt att det var han som hotade Slottstadens skola förra veckan.

Skolan fick ett mail där det stod att det skulle bli en massaker på skolan den femte maj, och att den skulle börja i biblioteket.

– I lördags fick vi tag i killen och vi har pratat med honom och förhört honom. Han har erkänt och han har kanske inte förstått vidden av det hela. Vi anser nu att det är uppklarat, säger Lars-Håkan Lindholm på polisen i Malmö.

Det var i tisdags förra veckan som högstadieskolan och dess 540 elever hotades genom ett mail, berättar rektorn Emy Palmgren.

– Skolan skulle utsättas för en skolmassaker, vid ett fix datum som var den femte maj och biblioteket skulle bearbetas först, säger Emy Palmgren.

Malmöpolisen fick tag i sextonåringen som låg bakom hoten i lördags och Lars-Håkan Lindholm som jobbar där säger att han inte är kände av polisen sen tidigare.

– Nej, det verkar tydligen vara en helt vanlig kille och han har nog inte förstått vidden av det här, säger Lars-Håkan Lindholm.

Hotet är nu uppklarat från polisen sida och kommer att lämnas till åklagaren som får besluta om man ska gå vidare. Och på Slottstadens skola önskar rektorn Emy Palmgren att eleverna ska känna sig trygga.

– Vi har haft skolan i gång, men det är också de som har tyckt att det var obehagligt och det är också en del av dem som inte har kommit till skolan,säger Emy Palmgren.

Emily Asserbäck
emily.asserback@sr.se