1 av 2
Turning torso i Malmö.
2 av 2

Bostadsförmedling i Malmö

En bostadsförmedling baserad på kötid ger inte fler bostäder. Däremot är det mest rättvist, särskilt när det råder bostadsbrist, att förmedla de lägenheter som finns på grunder som är förutsägbara, transparenta och så objektiva som möjligt. Av Sveriges storstäder – som alla har stor bostadsbrist – är det idag bara Stockholm som har en kommunal bostadsförmedling, men den 15 september startas det en i Malmö. Jagvillhabostad.nu har drivit frågan hårt och är mycket glada att detta äntligen blir av i Malmö!

Hälften av alla unga mellan 20 och 27 i Malmöregionen saknar eget boende. Det skulle behöva byggas 9000 nya bostäder bara för att täcka behovet hos de 27 000 unga som vill ha någonstans att bo – och de har konkurrens av andra, ekonomiskt starkare grupper.

Malmö växer så det knakar. Om två år passerar staden 300 000-strecket, och år 2015 beräknas staden ha 316 000 invånare – 30 000 fler än idag. Bostadsbyggandet hänger dock inte med. 2009 väntas bara runt 800 lägenheter stå färdiga för inflyttning, och 2010 beräknas ännu färre (cirka 700) lägenheter byggas. 40 000 unga mellan 15 och 19 år ska flytta hemifrån de kommande åren. Var ska de bo?

Elsa

Tack för oss!

Det har varit jätteroligt att blogga hos Dina Nyheter. Ni kan fortsätta följa vår verksamhet på , och funderar ni på något är det bara att höra av sig! Alla kontaktuppgifter finns på hemsidan.

My och Elsa


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".