p3 nyheter

Tennisveckan dubbelt så lång

I går invigdes tennisveckan i Båstad som numera är tennisveckorna. Från och med i år spelas tävlingen Swedish Open Women också där. Den tävlingen har tidigare hållts i Stockholm, men nu har de alltså flyttat till Båstad och hoppas att det ska locka mer publik.

, säger Thomas Wallén som är turneringsledare för herrsidan.

I två veckor så ska det alltså spelas tennis i Båstad, och i dag klockan elva så inledde tjejerna sitt spel i Swedish Open women. Nina Wennerström är turneringsledare för tjejsidan.

- Jag hoppas att det kommer att gå bra, vi hade en väldigt fin invigning igår, säger Nina Wennerström.

Och Thomas Wallén som är turneringsledare för killsidan tycker det är bra att tjejerna flyttat dit.

- Det tycker vi är fantastiskt roligt, så nu är målsättningen att bli ett av de största tennisevenemangen med damer och herrar efter Wimbledon och Roland Garros.

Kvinnorna inleder tennisveckorna i Båstad med spel i Swedish Open women. Det var nästan 20 år sedan som även kvinnorna spelade under Båstads tennisvecka, men nu är de alltså tillbaka.

Men vilken vecka väljer då besökarna att komma till Båstad.

- Herrtävlingen är ju väldigt etablerad, så vi kommer att få jobba hårt, säger Nina Wennerström.

- Vi tror att det kommer att spridas ut under de här två veckorna. Och med det starka startfält vi har så tror vi på en jämn fördelning, säger Thomas Wallén.

Och när vi frågade folk på stan om de visste om att även kvinnorna ska spela i Båstad under tennisveckorna så svarade de såhär:

- Nej, jag hade ingen aning om det.

- Ja, det har jag hört talas om. 

Turneringsledare Thomas Wallén fortsätter.

- I går på invigningen så hade vi fullt med folk, 5 000 personer. De starkaste matcherna, de mest intressanta matcherna börjar ju imorgon för då spelar Sofia Arvidsson mot Caroline Wozniacki. Men vi har fortfarande folk runt om. Vi spelar ju på fyra banor så det är ju lite utspritt, säger han.

 - Det är lite växlande molnighet. Solen tittar fram då och då. Så just nu är det perfekt tennisväder, säger Nina Wennerström.

 Frida Nielsen
frida.nielsen@sr.se