p3 nyheter

Polis misstänker hedersmord

Polisen tror att det kan handla om hedersrelaterat våld när en 28-årig tjej trillade ut från sitt köksfönster på tredje våningen i Malmö i går och dog.

Läs mer:Tjejen kom till Sverige för bara ett par dagar sedan för att gifta sig och hon bodde tillsammans med sin nyblivne man.

När polisen kom till platsen vid 18-tiden igår låg hon på marken nedanför parets lägenhet och hennes 32-årige man satt bredvid. Hon dog sen i ambulansen på väg till sjukhuset. Polisen grep mannen och förhörde honom, men han släpptes sen.

I natt har tekniker varit på plats i lägenheten och polisen väntar på svar från undersökningen. Polisen har också knackat dörr för att försöka hitta vittnen till händelsen.

Malmö har haft ett par liknande fall de senaste åren men har hittils inte lyckats fälla någon. Det är ett brott som är väldigt svårt att lösa, säger polisen i Malmö

- När det har skett inom familjen så är det ju ingen som vill prata med polisen. Ingen vill ställa upp och berätta någon bakgrund alls. Man väljer att lösa det inom familjen och därför blir det jättesvårt att reda ut, säger Leif Fransson på Malmöpolisen.

Elin Joleby
elin.joleby@sr.se